
Η πόλη της Κέρκυρας είναι ο κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός για ένα city break ευεξίας. Αυτό τουλάχιστον διαφαίνεται από την τελευταία έρευνα της Radical Storage, η οποία κατατάσσει τις πόλεις με βάση 11 παράγοντες από τον θόρυβο και την ατμοσφαιρική ρύπανση, έως τον αριθμό των εστιατορίων 4* ανά τετραγωνικό μίλι και τους διαθέσιμους χώρους πρασίνου.
Η ανάλυση διαπίστωσε ότι η ελληνική πόλη της Κέρκυρας είναι ο πιο «αγχολυτικό» προορισμός για απόδραση, με 78,9% στην ανάλυση ευεξίας. Με θετικές βαθμολογίες που προέρχονται από την ελάχιστη ρύπανση φωτός, ήχου και ατμόσφαιρας που καταγράφεται στην πόλη, καθώς και τους εύκολους χρόνους μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο του νησιού.
Στη δεύτερη θέση στην ανάλυση της Radical Storage, βρίσκεται η πορτογαλική πόλη Funchal, στο νησί Madeira. Τα χαμηλά επίπεδα πυκνότητας της πόλης, ο θόρυβος και η ατμοσφαιρική ρύπανση, καθώς και το ανταγωνιστικό κόστος των γευμάτων οδήγησε την πόλη σε υψηλή θέση με βαθμολογία 71,2%.
Ολοκληρώνοντας τις πέντε κορυφαίες πόλεις για διαλείμματα ευεξίας είναι: το Ζαντάρ, το Ντουμπρόβνικ και το Σάλτσμπουργκ.
Οι δύο παράκτιες πόλεις της Δαλματίας, το Ζαντάρ και το Ντουμπρόβνικ σημείωσαν πιο θετικά αποτελέσματα για την ατμοσφαιρική ρύπανση και την ηχορύπανση, με υψηλή πυκνότητα τεσσάρων εστιατορίων μέσα στην πόλη, με 68,3% και 67,6% αντίστοιχα.
Στην πρώτη πεντάδα περιλαμβάνεται επίσης, η αυστριακή πόλη Σάλτσμπουργκ που σημείωσε 67,3%, με καλά αποτελέσματα όσον αφορά τη φωτορύπανση και τους χρόνους διέλευσης από και προς το αεροδρόμιο.

Στο top 10 και η Ρόδος
Στην λίστα στην 10η θέση ξεχωρίζει και η Ρόδος με βαθμολογία 60,8%. Μαζί με το Ντουμπάι έχει τους περισσότερους δημόσιους χώρους ανά τετραγωνικό μίλι.
Επίσης η Ρόδος και το Φάρο είναι οι λιγότερο πυκνοκατοικημένοι προορισμοί ευεξίας.
Οι όχι και τόσο χαλαρωτικοί προορισμοί για διακοπές στην πόλη
Στο άλλο άκρο των ευρημάτων της Radical Storage, το Λονδίνο βρέθηκε ότι είναι η χειρότερη πόλη για ένα διάλειμμα χωρίς άγχος, με υψηλά επίπεδα φωτορύπανσης και έλλειψη εστιατορίων 4 αστέρων ανά τετραγωνικό μίλι.
Η δεύτερη χειρότερη πόλη για ένα «διάλειμμα ευεξίας» είναι η Μόσχα, σημειώνοντας μόλις 31,0% στην ανάλυση.
Οι βασικοί τομείς που επηρέασαν τη βαθμολογία της Μόσχας ήταν τα υψηλά επίπεδα φωτορύπανσης, οι μεγάλοι χρόνοι διέλευσης μεταξύ του αεροδρομίου και της πόλης και λίγα σπα, αξιοθέατα και εστιατόρια 4+ αστέρων ανά τετραγωνικό μίλι.
Οι πέντε τελευταίες πόλεις στην ανάλυση για τους προορισμούς διακοπών ευεξίας είναι η Κωνσταντινούπολη, η Ρώμη και η Νέα Υόρκη.
Η Κωνσταντινούπολη και η Ρώμη κατέλαβαν κακή θέση στην ανάλυση λόγω των υψηλών επιπέδων θορύβου και φωτορύπανσης, καθώς και της πυκνότητας των ιαματικών λουτρών 4+ αστέρων, των απόψεων και των εστιατορίων ανά τετραγωνικό μίλι.
Σχολιάζοντας τα ευρήματα της μελέτης ο Giacomo Piva , CMO και συνιδρυτής της Radical Storage αναφέρει:
« Για πολλούς ταξιδιώτες και παραθεριστές, η ευκαιρία να επισκεφτούν μια νέα πόλη και προορισμό είναι επίσης μια ευκαιρία για χαλάρωση, με αυτό κατά νου θέλαμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να βρουν τους καλύτερους προορισμούς για ένα χαλαρωτικό διάλειμμα και όπου μπορούν να απολαύσουν τα αξιοθέατα της ζωής στην πόλη αλλά και χαλάρωση ».
« Όπως δείχνει η μελέτη μας, πολλοί από τους πιο χαλαρωτικούς προορισμούς είναι ελάχιστα κατοικημένοι, αλλά όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα, μια πληθώρα από αξιοθέατα και χαλαρωτικά σημεία για να απολαύσουν οι τουρίστες, καθώς και μια σειρά υψηλού ποσοστού εστιατορίων κορυφαίας ποιότητας. ”
« Στο άλλο άκρο της μελέτης μας, αποκαλύπτει ότι το Λονδίνο ήρθε τελευταίο. Παρά το γεγονός ότι το Λονδίνο διαθέτει τεράστιο αριθμό εστιατορίων, το ποσοστό που έχει βαθμολογηθεί με 4 αστέρια και άνω από τους θαμώνες υποδηλώνει ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα για να βελτιωθεί η βιομηχανία της φιλοξενίας, με την πυκνοκατοικημένη πόλη να υποφέρει επίσης από υψηλή ηχορύπανση και φωτορύπανση ».
« Με πολλούς ταξιδιώτες να είναι κάπως ανήσυχοι καθώς τα ταξίδια ανοίγουν ξανά, ελπίζουμε ότι η εύρεση χαλαρών και καλά οργανωμένων διακοπών στην πόλη μπορεί να φέρει πίσω μια αίσθηση κανονικότητας, διευκολύνοντας τους ανθρώπους να εξερευνήσουν νέους προορισμούς και πολιτισμούς ».


Latest News
![Ξενοδοχεία: Μεγάλο το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα – Η θέση της Αθήνας [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/Athens-hotels-600x399.jpg)
«Μαγνήτης» επενδύσεων η Ελλάδα στα ξενοδοχεία - Στο top 10 η Αθήνα [γραφήματα]
Η Αθήνα μπήκε στη δεκάδα των ελκυστικών πόλεων και η Ελλάδα διατηρεί την πέμπτη θέση στην Ευρώπη

Οι top χώρες προέλευσης των περισσότερων ξένων ταξιδιωτών στην Ελλάδα
Η θερινή τουριστική περίοδος διαγράφεται θετικά για την Ελλάδα, με τα διαθέσιμα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του κλάδου

Δεν κόβουν το ταξίδι στην Ελλάδα οι Αμερικανοί
Παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα και τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ θα έρθουν και αυτό το καλοκαίρι
![Airbnb: Πτωτικά κινήθηκε η ζήτηση τον Μάρτιο – Τι δείχνουν τα στοιχεία [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/airbnb-gba8e58468_1280-1-600x500.jpg)
Περισσότερα Airbnb, χαμηλότερη πληρότητα - Οι επιλογές των επισκεπτών [γράφημα]
Η προσφορά και η ζήτηση διαμορφώνουν νέες ισορροπίες στην αγορά Airbnb

Επιστρέφει... δριμύτερο το εισιτήριο στη Βενετία για τους τουρίστες
Πέρσι το μέτρο απέφερε απροσδόκητα έσοδα στη Βενετία ύψους 2,4 εκατ. ευρώ - Φέτος ο δήμος ετοιμάζεται

Αύξηση πάνω από 18% στις κρατήσεις για το Πάσχα - Οι πρωταθλητές και οι χαμένοι
Ο ρόλος του Ορθόδοξου και Καθολικού Πάσχα, η περίπτωση της Κρήτης και το momentum Σαντορίνης και Μυκόνου - Τι δείχνουν οι κρατήσεις

Στο 1,5 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο ισοζύγιο το α' δίμηνο - Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών
Την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2025, στην κατηγορία των άμεσων επενδύσεων, οι απαιτήσεις των κατοίκων έναντι του εξωτερικού κατέγραψαν ροές ύψους 1 δισ. ευρώ

Απευθείας πτήσεις από τη Βαρσοβία προς Θεσσαλονίκη ξεκινάει η LOT
Με την εναρκτήρια πτήση (17/6) θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη και δημοσιογράφοι πολωνικών μέσων μαζικής επικοινωνίας

Ξενοδοχεία: Απόβαση πεντάστερων στην Κρήτη – Ανεβαίνει πίστα το νησί
Πυρετός επενδύσεων για την αναβάθμιση των ξενοδοχειακών υποδομών της Κρήτης - Τα project που είναι σε εξέλιξη

«Ξεπουλάνε» τα ακτοπλοϊκά για το Πάσχα - «Ζαλίζουν» οι τιμές
Οι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι για την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ελάχιστα