Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στα futures της αμερικανικής αγοράς, αντανακλώντας τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος από το πρωί τόσο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όσο και στα ασιατικά.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν έδαφος κατά 160 μονάδες, τα futures του S&P 500 ανεβαίνουν κατά 15 μονάδες και τα futures του Nasdaq ενισχύονται κατά 41 μονάδες.

Την ίδια ώρα, στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται στο 1,265%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ με την ισοτιμία αυτή την ώρα να διαμορφώνεται στο 1,173.

Σημαντική ενίσχυση προσυνεδριακά καταγράφουν κυρίως οι μετοχές των πετρελαϊκών ομίλων, αντανακλώντας και την ανάκαμψη που καταγράφει σήμερα η διεθνής τιμή του μαύρου χρυσού. Ενδεικτικά το αμερικανικό WTI ενισχύεται κατά 3,20% στα 64,13 δολάρια το βαρέλι, ενώ και το Brent ανεβαίνει κατά 3,27% στα 67,31 δολάρια.

Στο κλίμα αυτό, οι πετρελαϊκές όπως η Chevron, η Exxon Mobil, η Schlumberger NV και η Occidental Petroleum καταγράφουν κέρδη μεταξύ 2% και 3,6%.

Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα ο δείκτης του ενεργειακού κλάδου του S&P 500 κατέγραψε βουτιά ύψους 7,3%, ήτοι την μεγαλύτερη πτώση του από τα μέσα Ιουλίου, λόγω της ανησυχίας για τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει η αναζωπύρωση της πανδημίας στις διεθνείς οικονομίες και τα επίπεδα πετρελαϊκής ζήτησης. Αν και συνολικά η περασμένη εβδομάδα ήταν δύσκολη για τις διεθνείς αγορές και βέβαια για τη Wall Street, με όλους τους επιμέρους αμερικανικούς δείκτες να μετρούν απώλειες για την εβδομάδα, ο Dow κατά 1,1%, ο S&P 500 κατά 0,6% και ο Nasdaq κατά 0,7%.

Πάντως, ουσιαστικά οι επόμενες τρεις ημέρες θα κυλήσουν με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής περιμένοντας το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού, στο Τζάκσον Χολ του Γουαϊόμινγκ.

Το οικονομικό συμπόσιο της Kansas City Fed, γνωστό και ως το… Νταβός του καλοκαιριού, θα ξεκινήσει την ερχόμενη Πέμπτη συγκεντρώνοντας τα διεθνή φώτα για την πιθανή εκπομπή μηνυμάτων που θα έχουν να κάνουν με τα επόμενα βήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και την έναρξη του tapering. Κυρίως δε, η ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street