
Αμερικανοί και Γερμανοί στρατιώτες ενεπλάκησαν σήμερα σε ανταλλαγή πυρών με αγνώστους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενδέχεται να δεχθεί να παραμείνουν στρατεύματα πέραν της ημερομηνίας της 31ης Αυγούστου που έχει προβλεφθεί για την αποχώρησή τους.
Ένας αφγανός φρουρός σκοτώθηκε και τρεις τραυματίσθηκαν σε σύγκρουση με άγνωστους επιτιθέμενους νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και γερμανοί και αμερικανοί στρατιώτες πήραν μέρος «σε μετέπειτα ανταλλαγές πυρών», ανακοίνωσε ο γερμανικός στρατός μέσω του Twitter.
To CNN μετέδωσε πως ένας ελεύθερος σκοπευτής έξω από το αεροδρόμιο άνοιξε πυρ εναντίον αφγανών φρουρών που βρίσκονταν μέσα στην εγκατάσταση και αυτοί απάντησαν στα πυρά, όμως αμερικανικές δυνάμεις απάντησαν πυροβολώντας εναντίον των αφγανών φρουρών.
Δύο αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ στο αεροδρόμιο είπαν στο πρακτορείο Reuters πως η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο και όλες οι πύλες του αεροδρομίου έχουν κλείσει.
Ο βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπεϊ δήλωσε πως οι βρετανικές δυνάμεις και οι βρετανοί υπήκοοι δεν πήραν μέρος σ’ αυτή την ανταλλαγή πυρών στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.
Ο Χίπεϊ δήλωσε στην τηλεόραση του BBC πως η σύγκρουση σημειώθηκε σε μια περιοχή του αεροδρομίου στην οποία δεν υπάρχουν βρετανικές δυνάμεις.
Ανταλλαγές πυρών
Ο γερμανικός στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του πως ένας Αφγανός φρουρός σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών νωρίς σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ προκαλώντας την επέμβαση γερμανικών και αμερικανικών δυνάμεων.
«Σήμερα το πρωί στις 04:13 υπήρξε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε αφγανούς φρουρούς και άγνωστους επιτιθέμενους στη βόρεια πύλη του αεροδρομίου της Καμπούλ. Ένας αφγανός φρουρός σκοτώθηκε και τρεις άλλοι τραυματίσθηκαν», ανακοίνωσαν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις μέσω του λογαριασμού τους στο Twitter.
Γερμανοί και αμερικανοί στρατιώτες πήραν μέρος «σε μετέπειτα ανταλλαγές πυρών», πρόσθεσαν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις διευκρινίζοντας πως κανένας γερμανός στρατιώτης δεν τραυματίσθηκε.
Άνθρωποι είχαν ήδη σκοτωθεί σε συχνά αδιευκρίνιστες συνθήκες γύρω από το αεροδρόμιο, όπου συνεχίζονται οι επίπονες επιχειρήσεις εκκένωσης. Μπροστά στις δυσκολίες που υπάρχουν, ο Μπάιντεν άνοιξε την πόρτα σε μια παράταση της αμερικανικής παρουσίας εκεί μετά το τέλος Αυγούστου.
«Διεξάγονται συνομιλίες ανάμεσα σε εμάς και το στρατό σχετικά με την παράταση. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να παρατείνουμε, αλλά θα υπάρξουν συνομιλίες, υποθέτω, για το πώς προχωρεί η διαδικασία» της εκκένωσης, δήλωσε χθες, Κυριακή, το βράδυ ο αμερικανός πρόεδρος.


Latest News

Η Walmart «ανοίγεται» στα premium καλλυντικά
Η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Αμερικής Walmart προσθέτει premium μάρκες ομορφιάς στα εμπορεύματά της

Η δικαστής που έριξε στο καναβάτσο τον Μασκ - Αβέβαιο το μέλλον του στο DOGE
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στους έμπιστους ότι ο ρόλος του Ιλον Μασκ στο υπουργείο DOGE ίσως τελειώσει νωρίτερα από το αναμενόμενο

«Υψηλό» πρόστιμο για τη Meta από την Τουρκία
Η αμερικανική Meta, μητρική των Facebook, Instagram και WhatsApp, κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές ότι δεν συμμορφώνεται στις εντολές ελέγχου περιεχομένου εν μέσω πολιτικής αναταραχής

Νέος Γενικός Γραμματέας Υποδομών ο Δημήτρης Αναγνώπουλος
Ο κ. Αναγνώπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην «Διαχείριση Τεχνικών Έργων»

Και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος με ιδιωτικό πανεπιστήμιο - Η αίτηση στην Ελλάδα
Με το ιδιωτικό πανεπιστήμιο, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στοχεύει στην επέκταση των προπτυχιακών και των μεταπτυχιακών του προγραμμάτων

Bloomberg: Η Ελλάδα θα δαπανήσει 25 δισ. ευρώ για την άμυνα τα επόμενα 12 χρόνια
Το ρεπορτάζ του Bloomberg για το εξοπλιστικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Εξοπλιστικό πακέτο 25 δισ. ευρώ με ορίζοντα 12ετίας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στη Βουλή το πλαίσιο του νέου εξοπλιστικού προγράμματος

ΠΟΜΙΔΑ: Αιτήματα προς την πολιτεία για τον καθαρισμό οικοπέδων
Η ΠΟΜΙΔΑ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους

Ψαρεύουν θύματα με τη μέθοδο «Caller ID Spoofing» – Προσοχή σε αυτόν τον αριθμό
Οι αρχές εφιστούν την προσοχή για τηλεφωνική απάτη – Καλούν από αριθμούς που εμφανίζονται ως οι επίσημοι αριθμοί δημόσιων υπηρεσιών

Εξοπλιστικό: Σήμερα στη Βουλή η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την Άμυνα
Κόντρα κορυφής αναμένεται σήμερα στη Βουλή, στην προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στις 11:00, για την αμυντική πολιτική της χώρας