Mικτές τάσεις επικράτησαν σήμερα Τρίτη στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς γύρισε το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε από την έγκριση κανονικής άδειας από τον FDA στο εμβόλιο Pfizer/Biontech.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,02%, στις 471,79 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 κινήθηκε 0,24% υψηλότερα στις 7.125,78 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε άνοδο 0,33 % στις 15.905,85 μονάδες  και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με πτώση 0,28% στις 6.664,31 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε οριακές απώλειες της τάξης του 0,07% στις 26.072,91 μονάδες

Οι ασιατικές αγορές έκλεισαν με κέρδη, καθώς ακολούθησαν τις τάσεις της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς, όπου η πλήρης αδειοδότηση του εμβολίου της Pfizer/Biontech οδήγησε σε άνοδο τις αμερικάνικες μετοχές και τον Nasdaq να κλείνει σε νέο ιστορικό υψηλό.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στο συμπόσιο του Τζάκσον Χολ, στο Γουαϊόμινγκ,που ξεκινάει την Πέμπτη και τα σημάδια που αφορούν τα επόμενα βήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και την έναρξη του tapering. Η ομιλία του προέδρου της Fed Τζέρομ Πάουελ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street ξεκίνησε με ένα νέο ρεκόρ από τον Nasdaq και με το σύνολο των δεικτών να παραμένουν κοντά σε ιστορικά υψηλά, καθώς το κλίμα στη αγορά είναι θετικό με τους επενδυτές να έχουν απωθήσεις αρνητικές σκέψεις για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η αναζωπύρωση της πανδημίας στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Στο 1,6% ανήλθε η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας κατά το 2ο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις αρχικές προσδοκίες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την εξέλιξη της κατάστασης στο Αφγανιστάν. Το Reuters ανέφερε σήμερα ότι οι ηγέτες της G-7  αναμένεται να αναζητήσουν μια ενιαία απόφαση σχετικά με το αν θα αναγνωρίσουν ή όχι την ηγεσία των Ταλιμπάν και εάν θα επιβάλουν κυρώσεις.

Στην κορυφή του  πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx600, η βρετανική  Marks & Spencer έκλεισε με κέρδη 4,15%, καθώς Credit Suisse και Berenberg αύξησαν την τιμή στόχο για τη μετοχή της. 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές