Με ένα νέο ρεκόρ από τον Nasdaq και με το σύνολο των δεικτών να παραμένουν κοντά σε ιστορικά υψηλά ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στην Wall Street, καθώς το κλίμα στη αγορά είναι θετικό με τους επενδυτές να έχουν απωθήσει… μαύρες σκέψεις για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η αναζωπύρωση της πανδημίας στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και όχι μόνο.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει άνοδο κατά 72 μονάδες ή 0,2% στις 35.407 μονάδες, ο S&P 500 ανεβαίνει κατά 0,16% στις 4.486 μονάδες και ο Nasdaq βρίσκεται στις 14.998 μονάδες αυξημένος κατά 0,38%.

Θυμίζουμε πως και χθες η Wall Street έκλεισε σε θετικό έδαφος, με τον Nasdaq να καταγράφει νέο ρεκόρ και τον S&P 500 φτάνει σε νέα υψηλά ενδοσυνεδριακά.

Στην αγορά ομολόγων, η άνοδος των αποδόσεων συνεχίζεται με την απόδοση του 10ετούς να διαμορφώνεται στο 1,278%. Την ίδια ώρα το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να βρίσκεται στο 1,175.

Αντιστοίχως, στην αγορά των commodities το μίνι ράλι που ξεκίνησε χθες το πετρέλαιο συνεχίζεται και σήμερα. To αμερικανικό WTI καταγράφει νέο άλμα κατά 2,1% στα 67,07 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent κατάφερε να «σπάσει» το όριο των 70 δολαρίων και αυτή την ώρα βρίσκεται στα 70,34 δολάρια αυξημένο κατά 2,21%.

Παρά το γεγονός πως τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται με το νέο κύμα του κορωνοϊού να είναι ιδιαίτερα επιθετικό λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, η είδηση της χθεσινής απόφασης του FDA να δώσει τελική έγκριση στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech άλλαξε τα δεδομένα. Κι αυτό διότι η τελική έγκριση του FDA διευκολύνει νομικά το να καταστούν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί από φορείς και επιχειρήσεις.

Οι επενδυτές περιμένουν επίσης με ενδιαφέρον τις… βουλές της Fed και των στελεχών της, όπως αυτές θα καταγραφούν μέσα από το επικείμενο οικονομικό συμπόσιο του Τζάκσον Χολ, στο Γουαϊόμινγκ. Οι επενδυτές ελπίζουν πως κυρίως μέσα από την ομιλία του Τζερόμ Πάουελ, την Παρασκευή, θα υπάρξουν νέα μηνύματα αναφορικά με τα επόμενα βήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη του tapering.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street