Τα κέρδη της χθεσινής ημέρας φαίνεται πως θα κρατήσουν σήμερα οι επιμέρους δείκτες της Wall Street, καθώς τα futures καταγράφουν μικρά κέρδη αντανακλώντας τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones ενισχύονται κατά 48 μονάδες, του S&P 500 κατά 6 μονάδες και του τεχνολογικού Nasdaq κατά 26 μονάδες.

Την ίδια ώρα, στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς κερδίζει έδαφος και φτάνει το 1,268%, ενώ και η απόδοση του 30ετούς ανεβαίνει στο 1,886%. Στον αντίποδα το δολάριο κινείται πτωτικά, σταθερά στο χαμηλότερο σημείο του εδώ και πέντε ημέρες και μάλιστα έναντι του ευρώ η ισοτιμία αυτή την ώρα διαμορφώνεται στο 1,175.

Θυμίζουμε πως χθες η αγορά κατέγραψε κέρδη, με τον Nasdaq να κλείνει σε νέα επίπεδα ρεκόρ και τον S&P να «πιάνει» νέο υψηλό ενδοσυνεδριακά, το οποίο ωστόσο δεν κατάφερε να κρατήσει μέχρι την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Μεταξύ των μετοχών σημαντικά κέρδη κατέγραψαν εταιρείες που σχετίζονται με την πανδημία και τα εμβόλια, μετά την ανακοίνωση πως η αρμόδια υπηρεσία του FDA έδωσε τελική έγκριση για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές των ενεργειακών ομίλων, έχοντας παρασυρθεί από το μίνι ράλι στη διεθνή τιμή του μαύρου χρυσού. Μάλιστα, η ανοδική κίνηση του πετρελαίου συνεχίζεται και σήμερα.

To αμερικανικό WTI σημειώνει άνοδο κατά 1,4% στα 66,53 δολάρια το βαρέλι, ενώ και το Brent ενισχύεται κατά 1,50% στα 69,78 δολάρια που το φέρνει ξανά μια… ανάσα από το όριο των 70 δολαρίων. Αναλόγως ανοδικά κινείται και ο χρυσός καταφέρνοντας να κρατηθεί πάνω από το «μαξιλάρι» των 1.800 δολαρίων στα 1.808 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street