Μεγάλο ρόλο στη ζωή των φοιτητών στα μεγαλά πανεπιστήμια του κόσμου, παίζουν οι κοινωνικές ομάδες που δημιουργούνται μέσα σε αυτά.
Αυτές οι αδελφότητες όπως ονομάζονται, είναι υπεύθυνες για μια σειρά από δράσεις που κάνουν οι φοιτητές μέσα στα πανεπιστήμια και αφορούν τόσο στο εκπαιδευτικό κομμάτι, όσο και στο μη εκπαιδευτικό.
Είναι δηλαδή κάτι σαν «λέσχες» φοιτητών οι οποίες «προσφέρουν» στα μέλη τους αθλητικές διοργανώσεις, εθελοντικές δράσεις, ομάδες διδασκαλίας ακόμα και διασύνδεση με εταιρείες για να δικτυωθούν πριν ακόμα λάβουν το πτυχίο τους.
Στα αμερικανικά κολλέγια, αυτές οι αδελφότητες διακρίνονται από δύο ή τρία γράμματα του ελληνικού αλφάβητου. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;
Η πρώτη φοιτητική αδελφότητα που χρησιμοποίησε ελληνικά γράμματα στο όνομα της ήταν η «ΦΒΚ» στο πανεπιστήμιο Willliam and Mary, η οποία ιδρύθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 1776.
Στην εποχή που τα αμερικανικά πανεπιστήμια δίδασκαν λατινικά και αρχαία ελληνική γραμματεία, τα μέλη της αδελφότητας χρησιμοποίησαν αυτά τα αρχικά για να εκφράσουν το σύνθημά τους, που ήταν η αρχαιοελληνική φράση «Φιλοσοφία Βίου Κυβερνήτης», δηλαδή η φιλοσοφία είναι ο οδηγός της ζωής.
Από τότε, κάθε αδελφότητα χρησιμοποιεί μια αρχαιοελληνική φράση για να εκφράσει τα πιστεύω της και τους στόχους που θα πρέπει να θέτουν οι φοιτητές – μέλης της, η οποία είναι μυστική και τη γνωρίζουν μόνο τα μυημένα μέλη της.
Latest News
«Putin», μία ταινία με πρωταγωνιστή τον Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν έρχεται στον κινηματογράφο – όχι φυσικά ο ίδιος, αλλά μία εκδοχή του που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης σε μια ταινία που θα συζητηθεί.
Ποιος σκότωσε το ρέιβ - Η παγκόσμια παρακμή του κλάμπινγκ
Από το Βερολίνο μέχρι τη Νέα Υόρκη, το κλάμπινγκ στις πρωτεύουσες των πάρτι του κόσμου τελειώνει νωρίτερα
Charlie Hebdo: «Παραμένουμε απτόητοι»
Δέκα χρόνια μετά την φονική τρομοκρατική επίθεση εναντίον του, το γαλλικό σατιρικό περιοδικό διοργάνωσε διαγωνισμό γελοιογραφίας. Το θέμα της: ο Θεός και η χριστιανική θρησκεία.
«Η σύνοδος των τριών κρίσεων: 2014-2022» – Το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Πετράκη
Η Ελλάδα μετά την βαριά κρίση του 2010-2014, που συνεχίστηκε ουσιαστικά μέχρι το 2017 και τυπικά μέχρι τον Αύγουστο του 2022 πέρασε όπως όλος ο κόσμος, τον Covid-19 και την ενεργειακή κρίση και το Ουκρανικό.
Η τελετή απονομής και οι νικητές στις Χρυσές Σφαίρες
Στο «Emilia Pérez» του γάλλου σκηνοθέτη Ζακ Οντιάρ, το οποίο απέσπασε το βραβείο της κριτικής επιτροπής στο φεστιβάλ των Καννών, απονεμήθηκε η Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας
Έκθεση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Τσαρλς Ντίκενς – Σπάνια αντικείμενα
Μια έκθεση με σπάνια αντικείμενα που αξίζει να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στο Λονδίνο
Πέθανε ο ηθοποιός των «Star Wars» Άνγκους ΜακΊνες
Ο ηθοποιός Άνγκους ΜακΊνες πέθανε σε ηλικία 77 ετών. Την είδηση επιβεβαίωσε με μια ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook η οικογένειά του.
Μαργαρίτης Σχοινάς: «Να επιστρέψουν τα Ελγίνεια»
Μιλώντας στη βρετανική Telegraph ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ζητεί να επιστραφούν στην Ελλάδα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.
Οι «δίδυμες» πόλεις Νόβα Γκόριτσα και Γκορίτσια
Για πρώτη φορά, ένα διασυνοριακό ζευγάρι πόλεων γίνεται Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα, με αέρα από κεντροευρωπαϊκό μπαρόκ και σοσιαλιστική ουτοπία.
Οι 10 σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις εντός του 2024
Οι ανακαλύψεις αλλάζουν την Ιστορία, αποκαλύπτουν άγνωστα κεφάλαιά της και θέτουν νέα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.