Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν σήμερα στα futures της αμερικανικής αγοράς, καθώς οι δείκτες… κατεβάζουν ταχύτητα μετά το ισχυρό ξεκίνημα της εβδομάδας που οδήγησε σε νέα ρεκόρ. Μάλιστα, τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq «έπιασαν» χθες νέα ιστορικά υψηλά με τον τεχνολογικό δείκτη ειδικά να «μετρά» τέσσερα ρεκόρ σε τέσσερις συνεδριάσεις και ετήσια κέρδη που έχουν ανέβει στο 16%!

Στο ταμπλό, τα futures του Dow Jones υποχωρούν κατά 11 μονάδες, τα futures του S&P 500 βρίσκονται σχεδόν στα ίδια επίπεδα χάνοντας λιγότερες από δύο μονάδες και τα futures του Nasdaq παρουσιάζουν επίσης μικρή πτώση κατά 8 μονάδες.

Ελλείψει σημαντικών μάκρο, η αγορά στρέφεται σε στοιχεία που έχουν να κάνουν με την πορεία της πανδημίας, εν αναμονή και της επικείμενης έναρξης του κρίσιμου οικονομικού συμποσίου της Fed, στο Τζάκσον Χολ.

Στο μέτωπο της πανδημίας, τα κρούσματα παραμένουν πολύ ψηλά λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, όμως η αγορά ενθαρρύνεται από στοιχεία όπως η απόφαση πολλών εταιρειών να καταστήσουν υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για τους εργαζομένους, αλλά και η απόφαση των αρχών να δρομολογήσουν ενισχυτικές δόσεις για όλο τον ενήλικο πληθυσμό από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Αν οι εμβολιασμοί αυξηθούν και οι ενισχυτικές δόσεις αυξήσουν τα επίπεδα ανοσίας εν όψει της χειμερινής περιόδου, η οικονομία πιθανότατα θα προλάβει τα χειρότερα.

Βέβαια, η διατήρηση της καλής πορείας της οικονομίας θα ωθήσει την Fed να προχωρήσει σε επιβράδυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, πιθανότατα πριν τα τέλη της χρονιάς, ίσως μέσα στο φθινόπωρο. Το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη του tapering και τα μηνύματα των αξιωματούχων της Τράπεζας είναι και αυτό που στρέφει τα βλέμματα της αγοράς στο συμπόσιο του Τζάκσον Χολ και δη, την ομιλία του διοικητή Τζερόμ Πάουελ, την Παρασκευή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street