
Σε πολιτική αναμέτρηση για τη διαχείριση των πυρκαγιών αναμένεται να εξελιχθεί η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα αρχίσει λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Τετάρτης.
Τις προηγούμενες ημέρες σύσσωμη η αντιπολίτευση έθεσε ζήτημα για τη διαχείριση των πυρκαγιών και την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού. Η κυβέρνηση ωστόσο χάραξε ήδη το αποτύπωμα για το πλαίσιο στο οποίο επιθυμεί να επικεντρωθεί ο διάλογος των πολιτικών αρχηγών.
Στο αίτημα της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης των πολιτικών αρχηγών με αντικείμενο τη διαχείριση των πυρκαγιών, απάντησε με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για συζήτηση στη Βουλή η οποία θα συμπεριλαμβάνει και την επόμενη μέρα.
Βάσει της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο πρωθυπουργός, αντικείμενο της σημερινής συζήτησης είναι η διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών αλλά και τα μέτρα αποκατάστασης.
Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται ο διάλογος να συμπεριλάβει και την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού τις κρίσιμες ώρες πυρκαγιών, και τα άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, και τα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών και τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την αναγέννηση των περιοχών, υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Η συζήτηση γίνεται με τη διαδικασία του άρθρου 142Α του Κανονισμού, “Ανακοινώσεις και δηλώσεις της κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής”, το οποίο προβλέπει ότι “για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Βουλής, η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού μπορεί, εκτός από τη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως, να ζητήσει οποτεδήποτε να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιον της, για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία
Οι πληροφορίες για πολλούς φόνους αμάχων στις παραλιακές περιφέρειες της Συρίας είναι «φρικτές» , αναφέρει

Τέλος εποχής στον Καναδά - Ανακοινώνεται ο διάδοχος του Τριντό εν μέσω του εμπορικού πολέμου των ΗΠΑ
Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης Μαρκ Κάρνεϊ είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος

Πόσο εφικτή είναι η «Ριβιέρα» στη Γάζα - Τι ήθελε ο Τραμπ
Σε λειτουργία φέρεται να τίθεται το σχέδιο εκτοπισμού των κατοίκων στη Γάζα - Τι είπε το Ισραήλ για την ανοικοδόμηση της περιοχής

Ιαπωνία: Τέθηκε υπό έλεγχο η χειρότερη δασικών πυρκαγιά των τελευταίων 50 χρόνων
«Εκτιμάμε πως η πυρκαγιά δεν παρουσιάζει πλέον κίνδυνο εξάπλωσης. Δηλώνω πως είναι πλέον υπό έλεγχο», ανέφερε ο δήμαρχος του Οφουνάτο στη βόρεια Ιαπωνία.

Μητσοτάκης: Τελευταία συνάντηση με την Πρόεδρο Σακελλαροπούλου
Την Πέμπτη η ορκωμοσία Τασούλα

ΗΠΑ: Τι ζητά ο Τραμπ για την επανέναρξη βοήθειας στην Ουκρανία
Τι αναφέρει ρεπορτάζ του NBC,

Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σπυρόπουλος
Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη στην Αμαλιάδα

Οι παράπλευρες… ωφέλειες της πρότασης δυσπιστίας
Τρεις ημέρες μετά την έναρξη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας η πρόταση δυσπιστίας δεν πέρασε, η κυβέρνηση δεν έδωσε απαντήσεις και οι διαδηλώσεις δεν σταμάτησαν

Ανατροπή στις δεξαμενές των ψηφοφόρων – Τα σενάρια ανασχηματισμού
Πώς το προνομιακό 60-40 για την κυβέρνηση έχει αντιστραφεί σε 40 – 60 προκαλώντας πονοκέφαλο στο Μαξίμου

Μητσοτάκης: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για υδρογονάνθρακες στα blocks «Νότια της Πελοποννήσου» και «Α2»
Τι αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη ανάρτησή του