Την «αφρόκρεμα» των CEOs στρατηγικών κλάδων της αμερικανικής επιχειρηματικής αγοράς θα υποδεχτεί σήμερα στο Λευκό Οίκο ο Τζο Μπάιντεν για μια «συνάντηση κορυφής» που θα έχει σαν θέμα την κυβερνοασφάλεια και την θωράκιση της χώρας και δη, των επιχειρήσεων της από τις αυξανόμενες επιθέσεις των χάκερς.

Πρώτοι στη λίστα θα είναι φυσικά οι επικεφαλής των Big Tech, όπως η Apple, η Alphabet, η Amazon, η ΙΒΜ και η Microsoft. Όμως προκλήσεις έλαβαν επίσης σημαντικοί παίκτες του χρηματοπιστωτικού κλάδου (όπως οι CEOs της Bank of America και της JPMorgan Chase), του ενεργειακού κλάδου (όπως της PG&E)  δεδομένου ότι τίθεται θέμα εθνικής ασφάλειας των υποδομών, αλλά και του ασφαλιστικού κλάδου (όπως της Travelers) καθώς οι συνέπειες των επιθέσεων επηρεάζουν τις ασφαλιστικές δαπάνες.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν επίσης μέλη της κυβέρνησης Μπάιντεν, υπουργοί αλλά και μέλη της ομάδας εθνικής ασφαλείας.

Το πρόγραμμα ουσιαστικά αφορά σε τρεις διαφορετικές, χωριστές συναντήσεις. Στην πρώτη, με επικεφαλής τους υπουργούς Εσωτερικής Ασφάλειας και Ενέργειας, θα συζητηθεί η προστασία και αντοχή των εθνικών υποδομών. Στην δεύτερη, υπό τους υπουργούς Εμπορίου και Μικρών Επιχειρήσεων, θα τεθεί το θέμα της βελτίωσης της ανθεκτικότητας των συστημάτων κυβερνοασφάλειας. Και στην τρίτη, που θα κληθούν και αξιωματούχοι και στελέχη του χώρου της εκπαίδευσης, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στη γνώση και εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

Για παράδειγμα, αναφορικά με το τελευταίο θέμα, ως σημαντικό πρόβλημα θεωρείται το γεγονός πως υπολογίζεται ότι υπάρχουν έως και 500.000 κενές θέσεις εργασίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας που δεν έχουν καλυφθεί και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να καλυφθούν με καταρτισμένο προσωπικό.

Κοινώς, ο Λευκός Οίκος θέλει να «πιάσει» το θέμα από όλες τις πλευρές και να δρομολογήσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την βελτίωση της αμερικανικής απάντησης στη νέα… μάστιγα της εποχής! Και για το σκοπό αυτό θα κινηθεί τόσο θεσμικά, όσο και με τη δημιουργία των απαραίτητων κινήτρων, ώστε ο ιδιωτικός τομέας που είναι καλύτερα οργανωμένος και προετοιμασμένος, να βελτιώσει την κυβερνοασφάλεια και του δημοσίου τομέα.

Οι επιθέσεις των χάκερς, εξάλλου, όχι μόνο έχουν αυξηθεί κάθετα σε συχνότητα, αλλά έχουν γίνει όλο και πιο τολμηρές και επικίνδυνες για τη σταθερότητα της αγοράς και της οικονομίας. Αρκεί να θυμηθούμε το χάος που προκλήθηκε στην αγορά της βενζίνης από το πολυήμερο «κρασάρισμα» του δικτύου αγωγών της Colonial Pipeline και την επίθεση στην εταιρεία software SolarWinds που επηρέασε δεκάδες κυβερνητικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος