Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη, αντανακλώντας το παγκόσμιο αίσθημα, με το βλέμμα στραμμένο στο ραντεβού των τραπεζιτών στο οικονομικό συμπόσιο του Τζάκσον Χολ και δη, στην αυριανή ομιλία του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,3% στις 470,34 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,35% στις 7.124,98 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,42% στις 15.793,62 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 διαμορφώθηκε στις 6.666,03 μονάδες με απώλειες 0,16%.

Στην Ευρώπη, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Φίλιπ Λέιν δήλωσε την Τετάρτη ότι ο οικονομικός αντίκτυπος από την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα, είναι πιθανό να είναι περιορισμένος σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ, η οποία παραμένει σε πορεία για μια ισχυρή ανάκαμψη έως το 2022.

Στις εταιρικές ειδήσεις, ο βραχίονας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Deutsche Bank DWS Group βρίσκεται υπό έρευνα από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για τους ισχυρισμούς ότι παραποίησε τα βιώσιμα επενδυτικά κριτήρια, ανέφερε η Wall Street Journal την Τετάρτη. Οι μετοχές της Deutsche Bank υποχώρησαν κατά 2,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές