Σχεδόν στα ίδια επίπεδα, ήτοι στο χαμηλότερο σημείο από το Μάρτιο του 2020, παρέμειναν οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ αντανακλώντας την αργή αλλά σταθερή ανάρρωση της αμερικανικής αγοράς εργασίας. Ωστόσο, πρόβλημα παραμένει το γεγονός πως εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές κενές θέσεις εργασίας, που δεν καλύπτονται, ενώ μεγάλο ερωτηματικό είναι ο αντίκτυπος της αναζωπύρωσης της πανδημίας στην απασχόληση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, οι αιτήσεις για νέα επιδόματα διαμορφώθηκαν στις 353.000, κοντά στις 350.000 που ανέμεναν οι αναλυτές και ελαφρά πάνω από τις 349.000 της περασμένης εβδομάδας.

Οι αιτήσεις για συνεχιζόμενα αιτήματα από παλαιούς ανέργους διαμορφώθηκαν στα 2,862 εκατ. έναντι των 2,772 εκατ. που προέβλεπαν οι αναλυτές. Την περασμένη εβδομάδα βρίσκονταν στα 2,820 εκατ.

Το έστω και μικρό άλμα στις αιτήσεις για νέα επιδόματα συνιστά την πρώτη αύξηση για τον δείκτη εδώ και ενάμισι μήνα. Όμως, σε γενικές γραμμές οι αιτήσεις μειώνονται από τις αρχές της χρονιάς και έχουν φτάσει σχεδόν στο μισό σε σχέση με τα επίπεδα που κυμαίνονταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, όταν η πανδημία είχε προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην αγορά εργασίας με εκατομμύρια Αμερικανούς να χάνουν τη δουλειά τους. Είναι χαρακτηριστικό πως περίπου 12 εκατ. Αμερικανοί λαμβάνουν πλέον κάποιου είδους επίδομα ανεργίας, όταν ένα χρόνο πριν είχαν φτάσει τα 27,5 εκατ. άτομα.

Σε κάθε περίπτωση, ο δείκτης παραμένει ακόμη μακριά από τα προ της πανδημίας επίπεδα, όταν κατά μέσο όρο οι αιτήσεις για νέα επιδόματα κυμαίνονταν γύρω στις 200.000 καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Reuters Αποκλειστικό: Πιέσεις ΕΚΤ προς Raiffeisen και UniCredit για τη δημιουργία αποθεματικού για τη Ρωσία
Διεθνή |

Reuters Αποκλειστικό: Πιέσεις ΕΚΤ προς Raiffeisen και UniCredit για τη δημιουργία αποθεματικού για τη Ρωσία

Η ΕΚΤ επιδιώκει να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι δύο τράπεζες από τη λειτουργία τους σε μια χώρα στην οποία δεν έχουν πλέον αποτελεσματικό έλεγχο των δραστηριοτήτων του