Σημαντικές αλλαγές προκαλεί η μετάλλαξη Δέλτα στη λίστα με τις καλύτερες χώρες για να ζει κανείς εν μέσω πανδημίας, με πολλές χώρες, που βρίσκονταν στις πρώτες θέσης της λίστας, να κατατάσσονται, πλέον, μεταξύ των χωρών που καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί, σύμφωνα με το Bloomberg, η Νέα Ζηλανδία, η οποία, ενώ από τον Νοέμβριο κατείχε την πρώτη θέση στην εν λόγω λίστα, ως η καλύτερη χώρα να ζει κανείς εν μέσω κορωνοϊού, έπεσε, ξαφνικά, κατά 26 θέσεις, εξαιτίας των νέων αυστηρών μέτρων που επιβλήθηκαν για την αναχαίτιση του νέου κύματος της μετάλλαξης Δέλτα.
Παράλληλα, χώρες, όπως οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, που βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις, κατά την άνοιξη και στις αρχές καλοκαιριού, όταν, δηλαδή, αποφασίστηκε το άνοιγμά τους, έπεσαν, επίσης, μερικές θέσεις στην κατάταξη, εξαιτίας της νέας αύξησης κρουσμάτων που προκλήθηκε από τη μετάλλαξη Δέλτα.
Μεταξύ των πιο «ανθεκτικών» χωρών στις δυσκολίες της πανδημίας, αποδείχθηκαν τα ευρωπαϊκά κράτη, με 9 από τις 10 πρώτες χώρες στην κατάταξη να είναι χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου και τη Νορβηγία να κρατάει τα ηνία για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Η επιτυχία της αυτή οφείλεται, κατά πολύ, στο γεγονός ότι το 60% του πληθυσμού της έχει εμβολιαστεί, τα επίπεδα θανάτων από κορωνοϊό βρίσκονται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, ενώ, επίσης, διατήρησε τα σύνορά της ανοιχτά για όσους ήταν εμβολιασμένοι.
Η Ελλάδα βρίσκεται, επίσης, μεταξύ των χωρών στην κατάταξη, χωρίς, ωστόσο, να έχει καταφέρει να καταγράψει την επιτυχία των σκανδιναβικών χωρών στη διαχείριση της πανδημίας, καταλαμβάνοντας, έτσι, την 21η θέση.
Με τη μετάλλαξη Δέλτα, ωστόσο, να μαστίζει τις κοινωνίες, οποιαδήποτε προσπάθεια των χωρών να «δαμάσουν» το θηρίο αυτό που λέγεται κορωνοϊός, από την προσπάθεια τόνωσης του αισθήματος της κοινωνικής ευθύνης μέχρι και την επιβολή πιο αυστηρών μέτρων, έπεσαν στο κενό, διαψεύδοντας τις ελπίδες ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο τέλος της πανδημίας.
Latest News
Συγκράτηση στη φαρμακευτική δαπάνη και ενίσχυση των γενοσήμων το 2025
Μείωση του clawback, επιμερισμό της δαπάνης σε πρωτότυπα και γενόσημα και χώρο για την καινοτομία, οι στόχοι του υπουργείου Υγείας για το 2025
Αντιδράσεις καλλιτεχνών για δημοπρασία έργων ΑΙ από τον οίκο Christie's
Οι δημιουργικές βιομηχανίες ανησυχούν ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αντιγράψει ή ακόμα και να αντικαταστήσει τα πρωτότυπα έργα τους
Νέο «χτύπημα» από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο - Επενδύει σε εταιρεία AI για αθλητικά βίντεο
Η τεχνολογία της ScorePlay χρησιμοποιείται από περισσότερους από 200 αθλητικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο
Το τοξικό εργασιακό περιβάλλον φέρνει αποχωρήσεις - Πόσοι έφυγαν από τη δουλειά τους
Τα ευρήματα της έρευνας Workmonitor της Randstad για τις προσδοκίες των εργαζομένων
Πέθανε ο συγγραφέας Τομ Ρόμπινς
Την είδηση γνωστοποίησε η σύζυγός του, Αλέξα Ρόμπινς, στο Facebook.
Χάρι Πότερ: Σπάνιο βιβλίο σώθηκε από τα σκουπίδια και πωλήθηκε για 25.000 ευρώ
Ο δημοπράτης Ντάνιελ Πιρς βρήκε το βιβλίο πρώτης έκδοσης Χάρι Πότερ ανάμεσα σε αντικείμενα που προορίζονταν για τον κάδο απορριμμάτων.
Οι 20 ποδοσφαιρικές ομάδες με τα υψηλότερα έσοδα - Η έκθεση της Deloitte [πίνακας]
Η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε ένα νέο ορόσημο, καθώς γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος που καταγράφει έσοδα 1 δισ. ευρώ σε μία μόνο αγωνιστική περίοδo
Εστιακή θεραπεία προστάτη με το ρομποτικό σύστημα FocalOne
Το ενεργό παρόν αλλά και το πολλά υποσχόμενο μέλλον στον χαμηλού κινδύνου καρκίνο προστάτη
Γιατί μένουν ακάλυπτες οι ανάγκες ασθενών στην Ελλάδα - Η αρνητική διάκριση στην ΕΕ
Σχεδόν το 70% των ιατρικών αναγκών που δεν καλύπτονται αφορούν οικονομικούς λόγους – Η κρατική χρηματοδότηση πάντα λιγότερη από τους ρυθμούς ανάπτυξης της αγοράς
Κάντο όπως η τηλεόραση του '50 - Τι επιλέγει το Netflix
Το Netflix επενδύσει σε ζωντανές μεταδόσεις και talk show για να ενισχύσει τα νέα διαφημιστικά εγχειρήματά της