Νέους κανονισμούς που θα εμποδίζει τις κινεζικές ιντερνετικές εταιρείες να προχωρούν σε εισαγωγές στο αμερικανικό χρηματιστήριο δρομολογεί το Πεκίνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται η πρόθεση των κινεζικών αρχών να συνεχίσουν να «σφίγγουν» τη θηλιά γύρω από τους εγχώριους τεχνολογικούς ομίλους.

Το επιχείρημα που προτάσσουν οι αρχές είναι η προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όμως στη λίστα φαίνεται πως δεν θα συμπεριληφθούν μόνο τεχνολογικές εταιρείες που διαχειρίζονται προσωπικά στοιχεία αλλά και έτερες εταιρείες που δεν έχουν καμία σχέση με τη συλλογή δεδομένων, όπως φαρμακευτικές, ενεργειακές, δημοσίων υπηρεσιών, μεταφορών, επικοινωνίας και πληροφορικής και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Αν λάβουμε υπόψη πως ήδη το Πεκίνο έχει βάλει στο μικροσκόπιο τις Big Tech, τις εταιρείες του κλάδου της εκπαίδευσης και τις εταιρείες gaming, ασκώντας πιέσεις σε κολοσσούς όπως η Alibaba, η Tencent και η Didi, είναι εύλογο πως οι νέες οδηγίες θα… συμπληρώσουν το παζλ του ασφυκτικού ελέγχου μεγάλου μέρους των κινεζικών ομίλων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ, η απόφαση μπορεί να θεωρείται ειλημμένη και το Πεκίνο σκοπεύει να θέσει τους κανονισμούς σε ισχύ ήδη πριν τα τέλη της χρονιάς, από το τέταρτο τρίμηνο.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα, μέσα στην εβδομάδα, η αρμόδια υπηρεσία κυβερνοασφάλειας της χώρας είχε θέσει δύο κριτήρια που θα πρέπει να εκπληρώνουν οι εταιρείες προκειμένου να προχωρούν σε δημόσια εγγραφή, το πρώτο είναι να εκπληρώνουν τους εγχώριους νόμους και κανόνες και το δεύτερο είναι να διασφαλίζεται η ασφάλεια του εθνικού δικτύου, των προσωπικών δεδομένων, αλλά και στρατηγικών υποδομών της χώρας.

Παράλληλα γνωρίζουμε πως η αρμόδια Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει προχωρήσει, από τις αρχές του μήνα, σε σκλήρυνση της στάσης της έναντι των IPOs κινεζικών εταιρειών στο αμερικανικό χρηματιστήριο απαιτώντας στο εξής επιπλέον στοιχεία για να δώσει την έγκριση της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή