Η σύλληψη του Πλοιάρχου του Sifnos Jet προκάλεσε την αντίδραση της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ) η οποία σε ανακοίνωση της καταγγέλλει «για μια ακόμα φορά, την παράνομη και άδικη σύλληψη του Πλοιάρχου του Επιβατηγού – Οχηματαγωγού – Ταχυπλόου «SIFNOS JET», από τα όργανα του Λιμεναρχείου Μυκόνου, με την κατηγορία της μεταφοράς υπεράριθμων επιβατών από το Λιμάνι της Πάρου».

Η ΠΕΠΕΝ ζητά από τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, να παρέμβει για να σταματήσει αυτή η «απαράδεκτη κατάσταση που πρέπει να σταματήσει» καθώς όπως σημειώνει «γνωρίζετε πολύ καλά, εσείς και οι Υπηρεσίες του Υπουργείου σας, ότι οι Πλοίαρχοι ΔΕΝ εκδίδουν εισιτήρια. Άλλοι είναι οι υπεύθυνοι, οι οποίοι δεν προγραμματίζουν το ηλεκτρονικό σύστημα, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να σταματάει η έκδοση των εισιτηρίων, μόλις συμπληρωθεί ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών. Γιατί δεν συλλαμβάνονται οι κύριοι αυτοί;»

Η ΠΕΠΕΝ υπενθυμίζει  ότι «ο Υπουργός Ναυτιλίας οφείλει ως εκ της θέσεως του, να διασφαλίζει τα δικαιώματα και των Ναυτικών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακτοπλοΐα