
Τη χώρα μας επιλέγουν οι πλούσιοι για την καλοκαιρινή τους ξεκούραση. Τα ελληνικά νησιά βρίσκονται στην κορυφή της λίστας όσων κάνουν διακοπές με σκάφος και όσων η τσέπη είναι φουσκωμένη.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εξελιγμένα σκάφη αναψυχής που ταξιδεύει στις θάλασσες της γης βρίσκεται αυτή τις ημέρες στην Ελλάδα. Με μήκος 136 μέτρα, 21 καμπίνες, 55 μέλη πλήρωμα και τη δυνατότητα να φιλοξενήσεις 25 επισκέπτες, ενοικιάζεται προς 3.000.000 ευρώ την εβδομάδα.
Οι υπερπολυτελείς θαλαμηγοί είναι η επιλογή διακοπών για επιχειρηματίες παγκόσμιου βεληνεκούς, αστέρες του κινηματογράφου, αλλά και του διεθνούς αθλητισμού.
Όπως και αυτό το σκάφος που έπλεε στις θάλασσες του Αιγαίου φέτος το καλοκαίρι, καθώς η Ελλάδα βρέθηκε στις πρώτες επιλογές του διεθνούς τζετ σετ για φέτος το καλοκαίρι. Το σκάφος μήκους 85 μέτρων, με 10 καμπίνες, 26 μέλη πλήρωμα και τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν 12 καλεσμένοι, ενοικιάζεται προς 800.000 ευρώ την εβδομάδα.
Στη χώρα μας υπάρχουν σκάφη που νοικιάζονται έως και 2.000.000 την εβδομάδα
Όλα περιλαμβάνουν απίστευτες ανέσεις. Από εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, γυμναστήρια, χώρους περιποίησης σώματος και σάουνες και φυσικά ένα ή και περισσότερα ελικοδρόμια. Εξίσου υψηλό μπορεί να είναι και το κόστος τροφοδοσίας.
«Ένα ποσό φυσιολογικό για το προσωπικό και για τους καλεσμένους μπορεί να ξεκινήσει από τις 15.000 ευρώ αλλά δεν ξέρουμε που μπορεί να φτάσει, δεν έχει ταβάνι. Είναι ανάλογα με τις απαιτήσεις αυτού που έχει ναυλώσει το σκάφος. Μπορεί να θέλει ουίσκι που κοστίζει 5.000 ευρώ το μπουκάλι», λέει ο Θεόδωρος Μουρατίδης, ιδιοκτήτης επιχείρησης τροφοδοσίας σκαφών.
Οι εκλεκτοί ενοικιαστές των πολυτελών θαλαμηγών ωστόσο δε θα μπορούσαν να μην έχουν και ιδιαίτερες απαιτήσεις. Η Ελλάδα και μάλιστα τόσο το Ιόνιο όσο και το Αιγαίο, βρίσκονται στην κορυφή των επιλογών όσων διαχειρίζονται superyachts σύμφωνα με το «Bloomberg superyacht».
«Για πρώτη φορά στις Ελληνικές μαρίνες βρέθηκαν 194 superyachts από τις 25 Ιουνίου. 80 περισσότερα από ότι τον Μάϊο και 90 περισσότερα από ότι τον ίδιο μήνα του 2020», λέει η Κελλυ Κόχειλα, CEO εταιρείας concierge σκαφων.
Δεύτερη επιλογή αποτελεί η Ιταλία, καθώς 171 superyachts βρέθηκαν στις μαρίνες της χώρας και ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλά με απώλειες τουλάχιστον 100 σκαφών από το προηγούμενο έτος.


Latest News

Prodea και Invel έδωσαν τα χέρια με την Accor για ξενοδοχείο στην Ιταλία
Το ξενοδοχείο Bellevue Cortina d’Ampezzo ως Emblems Collection στην Ιταλία αναμένεται να ανοίξει στα τέλη του 2026

Στα ύψη ο τουρισμός - Πού εκτοξεύθηκαν οι κρατήσεις, οι top περιοχές
Οι ελληνικοί προορισμοί ήταν ανέκαθεν δημοφιλείς αλλά φέτος υπάρχουν εκπλήξεις στη Θεσσαλία, την Χαλκιδική και την Ήπειρο

Έρχονται δυο νέα πεντάστερα ξενοδοχεία στην Εύβοια - Τι προβλέπουν οι επενδύσεις
Η ανάπτυξη των νέων πεντάστερων μονάδων στην Εύβοια θα αναβαθμίσει τις υποδομές φιλοξενίας του νησιού

Στα 11,4 δισ. ο τζίρος των ξενοδοχείων για το 2024 - Τι συνέβη με τα Airbnb
Τα έσοδα από κρουαζιέρα σημείωσαν πολύ μεγάλη αύξηση +31,2% δείχνουν τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ - Ρεκόρ αφίξεων

Κεφαλογιάννη: Η Σαντορίνη επιστρέφει στην κανονικότητα – Τα μέτρα στήριξης του νησιού
Η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη μίλησε στην ημερίδα «Έτος Ανάδειξης και Υποστήριξης της Αυθεντικότητας – Σαντορίνη 2025»

Mega deal στον τουρισμό - Η Sani/Ikos εξαγοράζει 3 ξενοδοχεία της Goldman για 400 εκατ.
Η Sani/Ikos είχε είχε αποκτήσει πριν μερικά χρόνια η Goldman Sacs από τον ξενοδοχειακό όμιλο Γρηγοριάδη

Ποιοι δήμοι είναι πιο «ελκυστικοί» για να φιλοξενήσουν μαρίνες - Αποκαλυπτική μελέτη
Σαράντα δήμοι σύμφωνα με μελέτη της ΕΜΑΕ διαθέτουν τις πλέον κατάλληλες υποδομές για την ανάπτυξη τουριστικών λιμένων

Έρχεται μπαράζ deals στα ξενοδοχεία - Τι πυροδοτεί το επενδυτικό ενδιαφέρον
Στην έβδομη θέση στην Ευρώπη το 2024 η χώρα μας στις συναλλαγές ξενοδοχειακών assets - H μέση τιμή των συναλλαγών ανά ξενοδοχείο ήταν 29 εκατ. ευρώ το 2023
![Ξενοδοχεία: «Τσίμπησαν» οι τιμές το 2024 – Πόσο κόστισε η διανυκτέρευση [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/hotels-600x420.jpg)
«Τσίμπησαν» οι τιμές στα ξενοδοχεία το 2024 – Πόσο κόστισε η διανυκτέρευση [πίνακας]
Τι δείχνει αποκαλύπτει η Ετήσια Έρευνα για τον Ξενοδοχειακό Κλάδο 2024

Σε ρυθμούς κανονικότητας η Σαντορίνη - Το ειδικό πλάνο τουριστικής προβολής
Με θέμα την κατάρτιση ειδικού πλάνου για την προβολή της Σαντορίνης πραγματοποιήθηκε συνάντηση υπό την υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη