Αυτό το Σαββατοκύριακο στη Βενετία, celebrities και fashionistas συγκεντρώνονται εν αναμονή των επιδείξεων μόδας των Dolce & Gabbana Alta Moda, Alta Sartoria και Alta Gioiellleria.

Αυτή η χρονιά θα είναι διαφορετική καθώς ο οίκος μόδας ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του «Collezione Genesi» (NFT) σε συνεργασία με το UNXD που βασίζεται στο Polygon, το δίκτυο Ethereum layer 2.

Η πολυαναμενόμενη επίδειξη Collezione Genesi NFT θα περιλαμβάνει συνολικά εννέα NFT, συμπεριλαμβανομένης μιας σπάνιας τιάρας διακοσμημένης με διαμάντια και κόκκινα σμαράγδια-“The Impossible Tiara”-σχεδιασμένη από τους συνιδρυτές της Dolce & Gabbana, Domenico Dolce και Stefano Gabbana.

Οι συνιδρυτές της Dolce & Gabbana, Domenico Dolce και Stefano Gabbana

Tα σπάνια NFT είναι στολισμένα με διαμάντια και ρουμπίνια που εξορύσσονται στη Βραζιλία. Η συλλογή παρουσιάστηκε το Σάββατο (28/8) σε μια επιλεγμένη ομάδα fashionistas, διασημοτήτων και Τύπου.

Η κουλτούρα πολυτέλειας αφορά την ανάδειξη ακριβών αντικειμένων, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι μάρκες υψηλών προδιαγραφών μόδας, όπως οι Dolce & Gabbana, μπαίνουν στην αρένα των NFT καθώς η εμφανής κατανάλωση κινείται στον ψηφιακό χώρο.

Εκδόσεις υψηλών προδιαγραφών, όπως η Vogue Singapore, επίσης ξεκινούν, με το περιοδικό μόδας να κυκλοφορεί ένα τεύχος γεμάτο NFT, συμπεριλαμβανομένου ενός φορέματος “φωτιάς” από τον Balmain. (Για παράδειγμα, η Vogue UK είχε την αποκλειστικότητα στα D & G NFT.)

“Τα NFT [είναι] ένας νέος καμβάς για την αφήγηση και τη δημιουργία πολιτισμού και την εμπειρία των καταναλωτών, ο οποίος τυχαίνει να ενεργοποιείται από την τεχνολογία”, δήλωσε ο Shashi Menon, ιδρυτής της UNXD και εκδότης της Vogue Arabia, σε παλαιότερη συνέντευξή του στη Vogue.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η βρετανική μάρκα μόδας πολυτελείας Burberry ξεκίνησε τη συλλογή NFT σε συνεργασία με το Mythical Games. Άλλες μάρκες μόδας είναι γνωστό ότι εργάζονται επίσης σε έργα NFT.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto