Σε θέση για νέο ρεκόρ βρέθηκαν S&P και Nasdaq στην έναρξη της συνεδρίασης τη Δευτέρα, καθώς η αγορά συνεχίζει την ανοδική πορεία της τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, μετά την ομιλία του Τζερόμ Πάουελ που ενίσχυσε την αισιοδοξία για την οικονομική ανάπτυξη.

Ο S&P500  καταγράφει λοιπόν κέρδη της τάξης του 0,2% και προετοιμάζεται για ένα ακόμα ενδοσυνεδριακό ρεκόρο, ο τεχνολογικός Nasdaq διαπραγματευόταν με άνοδο 0,4% στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Ο βιομηχανισμό Dow Jones κινείται ανάμεσα στο πράσινο και στο κόκκινο πρόσημο στο ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Οι τεχνολογικές μετοχές Apple Inc, Microsoft Corp, Amazon.com, Alphabet Inc και Nvidia διαπραγματεύονται με κέρδη από 0,6% ως 1,3% , βοηθώντας τον Nasdaq να έχει τις καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τους άλλους δύο δείκτες.

Ο S&P και ο Nasdaq έκλεισαν σε επίπεδα ρεκόρ την Παρασκευή , καθώς οι επενδυτές πήραν μια ανάσα ανακούφισης ακούγοντας τον πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας να λέει ότι το tapering θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλά η FED δε βιάζεται να αυξήσει τα επιτόκια.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται τα futures πετρελαίου ήταν χαμηλότερα, ενώ της βενζίνης υψηλότερα σε μια ελάχιστη αντίδραση στο πέρασμα του τυφώνα Ida το Σαββατοκύριακο.

Σήμερα με τα τέλος της συνεδρίασης αναμένεται η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας Zoom Video.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στη μηνιαία έκθεση θέσεων εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, η οποία θα μπορούσε να προετοιμάσει τη βάση για τη συνάντηση πολιτικής της Fed στις 21-22 Σεπτεμβρίου

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street