
Κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα παραμένει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της περιοχής του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), παρά την ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο του 2021 κατά 1,6% από 0,6% το προηγούμενο τρίμηνο.
Σύμφωνα με τις προσωρινές εκτιμήσεις του Οργανισμού που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, το ΑΕΠ για τις χώρες του G7 αυξήθηκε επίσης κατά 1,6% (από 0,4%) το δεύτερο τρίμηνο του 2021, αλλά με μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών.
Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε την ισχυρότερη ανάπτυξη (4,8% από μείον 1,6% το προηγούμενο τρίμηνο), ακολουθούμενο από την Ιταλία (2,7% από 0,2% το προηγούμενο τρίμηνο).
Το ΑΕΠ αυξήθηκε επίσης στις άλλες επτά μεγάλες οικονομίες, αλλά σε μικρότερο βαθμό.
Τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στη Γερμανία , το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,6%, έναντι 1,5% και μείον 2,0% αντίστοιχα το προηγούμενο τρίμηνο.
Στη Γαλλία και την Ιαπωνία το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,9% και 0,3% αντίστοιχα, μετά από 0,0%, και μείον 0,9% το προηγούμενο τρίμηνο.
Ο Καναδάς κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 0,6%, από 1,4% το προηγούμενο τρίμηνο, και ήταν η μόνη οικονομία των Επτά που κατέγραψε επιβραδυνόμενο ρυθμό ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο.

Στη ζώνη του ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση η αύξηση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του 2021 διαμορφώθηκε σε 2,0% και 1,9% αντίστοιχα, μετά από πτώσεις κατά (μείον) 0,3% και (μείον) 0,1% το προηγούμενο τρίμηνο.
Κατά τη σύγκριση της οικονομικής δραστηριότητας το δεύτερο τρίμηνο του 2021 με τα επίπεδα πριν από την πανδημία (Q4-2019), το ΑΕΠ εξακολουθεί να υστερεί για ολόκληρη την περιοχή του ΟΟΣΑ (μείον 0,7%).
Μεταξύ των επτά μεγάλων οικονομιών, το Ηνωμένο Βασίλειο γνώρισε το μεγαλύτερο χάσμα (μείον 4,4%), ακολουθούμενο από την Ιταλία (μείον 3,8%), τη Γαλλία και τη Γερμανία (και οι δύο σε μείον 3,3%). Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη Οικονομία των G7 που επέστρεψε ήδη στα επίπεδα πριν από την πανδημία το δεύτερο τρίμηνο του 2021, με το ΑΕΠ να ξεπερνά το επίπεδο πριν από την πανδημία κατά 0,8%.


Latest News

Lazard: Προσλαμβάνει πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Αμερικανικής Βουλής
Το νέο απόκτημα της Lazard, Πάτρικ ΜακΧένρι, ήταν γνωστός ως σύμμαχος της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων στο Κογκρέσο

«Παζάρια» της Uber για την απόκτηση της τουρκικής πλατφόρμας delivery Trendyol Go
Η Uber Eats δραστηριοποιείται επί του παρόντος σε περίπου 45 χώρες και σε περισσότερες από 6.000 πόλεις, δημιουργώντας έσοδα 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024.

Το Plan B των πλούσιων Αμερικανών - Γιατί ανοίγουν μαζικά λογαριασμούς στην Ελβετία
Η ουδέτερη πολιτική της Ελβετίας, η σταθερή οικονομία, το ισχυρό νόμισμα και το αξιόπιστο νομικό σύστημα προσελκύουν πελάτες

Οι τουρίστες αποφεύγουν τις ΗΠΑ και... στριμώχνουν την αγορά πετρελαίου
Μια πτώση του τουρισμού προς τις ΗΠΑ φαίνεται στα στοιχεία για τη ζήτηση πετρελαίου

Μπορούν 1,6 τρισ. δολάρια να λύσουν το πρόβλημα του κρυφού χρέους της Κίνας;
Το πακέτο μέτρο που ανακοίνωσε η Κίνα τον Νοέμβριο για να στηρίξει τις υπερχρεωμένες τοπικές κυβερνήσεις είναι σε εξέλιξη

Θα μπορούσε ο Τραμπ να απολύσει τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας;
Στο προσκήνιο μετά από 90 χρόνια η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που έμεινε στην ιστορία ως «Εκτελεστής του Χάμφρεϊ εναντίον ΗΠΑ»

H δυναμική επιστροφή της Puma με αθλητικά τρεξίματος
Με το λανσάρισμα αυτό, στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, η Puma προσπαθεί να αναβιώσει το brand, σε ένα άθλημα που βοήθησε να διαδοθεί

Ελ Εριάν: Η οικονομία σε ένα επικίνδυνο ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά
Ο κορυφαίος οικονομολόγος Μοχάμεντ Ελ Εριάν βλέπει τις ρωγμές στην οικονομική πολιτική των ΗΠΑ και

Η Coca Cola επαναλανσάρει το BodyArmor με στόχο την αναζωογόνηση των πωλήσεων
To προϊόν BodyArmor της Coca Cola θα αρχίζει να εμφανίζεται στα ράφια με τη νέα εφμάνιση αυτό τον μήνα

Προσεχώς και... Αudi θα κατασκευάζονται στις ΗΠΑ - Το σχέδιο της VW
Η παραγωγή αυτοκινήτων Audi στις ΗΠΑ θα αποτελέσει ένα βήμα ανάπτυξης στο πλαίσιο της στρατηγικής του ομίλου VW