Κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα παραμένει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της περιοχής του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), παρά την ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο του 2021 κατά 1,6% από 0,6% το προηγούμενο τρίμηνο.
Σύμφωνα με τις προσωρινές εκτιμήσεις του Οργανισμού που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, το ΑΕΠ για τις χώρες του G7 αυξήθηκε επίσης κατά 1,6% (από 0,4%) το δεύτερο τρίμηνο του 2021, αλλά με μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών.
Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε την ισχυρότερη ανάπτυξη (4,8% από μείον 1,6% το προηγούμενο τρίμηνο), ακολουθούμενο από την Ιταλία (2,7% από 0,2% το προηγούμενο τρίμηνο).
Το ΑΕΠ αυξήθηκε επίσης στις άλλες επτά μεγάλες οικονομίες, αλλά σε μικρότερο βαθμό.
Τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στη Γερμανία , το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,6%, έναντι 1,5% και μείον 2,0% αντίστοιχα το προηγούμενο τρίμηνο.
Στη Γαλλία και την Ιαπωνία το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,9% και 0,3% αντίστοιχα, μετά από 0,0%, και μείον 0,9% το προηγούμενο τρίμηνο.
Ο Καναδάς κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 0,6%, από 1,4% το προηγούμενο τρίμηνο, και ήταν η μόνη οικονομία των Επτά που κατέγραψε επιβραδυνόμενο ρυθμό ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο.
Στη ζώνη του ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση η αύξηση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του 2021 διαμορφώθηκε σε 2,0% και 1,9% αντίστοιχα, μετά από πτώσεις κατά (μείον) 0,3% και (μείον) 0,1% το προηγούμενο τρίμηνο.
Κατά τη σύγκριση της οικονομικής δραστηριότητας το δεύτερο τρίμηνο του 2021 με τα επίπεδα πριν από την πανδημία (Q4-2019), το ΑΕΠ εξακολουθεί να υστερεί για ολόκληρη την περιοχή του ΟΟΣΑ (μείον 0,7%).
Μεταξύ των επτά μεγάλων οικονομιών, το Ηνωμένο Βασίλειο γνώρισε το μεγαλύτερο χάσμα (μείον 4,4%), ακολουθούμενο από την Ιταλία (μείον 3,8%), τη Γαλλία και τη Γερμανία (και οι δύο σε μείον 3,3%). Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη Οικονομία των G7 που επέστρεψε ήδη στα επίπεδα πριν από την πανδημία το δεύτερο τρίμηνο του 2021, με το ΑΕΠ να ξεπερνά το επίπεδο πριν από την πανδημία κατά 0,8%.
Latest News
Παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας για την προστασία του νομίσματος στην Ινδία
Η ισοτιμία της ρουπίας δημιουργεί συνθήκες στην Ινδία για κερδοσκοπικά στοιχήματα
Οι ευρωπαικές επιχειρήσεις μειώνουν θέσεις εργασίας
Απολύσεις που ξεπερνούν τις 22.000 θέσεις έχουν προαναγγείλει αρκετές ευρωπαικές εταιρείες απο τις αρχές Αυγούστου
Προϋπολογισμός και Black Friday «φρέναραν» τις καταναλωτικές δαπάνες στη Βρετανία
Το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, στη Βρετανία, αναθεώρησε προς τα κάτω το ποσοστό ανάπτυξης για τον Σεπτέμβριο από 0,3% σε μόλις 0,1%
«Καμπανάκι» από την Λαγκάρντ - Επείγουσα ανάγκη η ενοποίηση των κεφαλαιαγορών στην ΕΕ
Η Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι η αδράνεια της Ευρώπης της έχει κοστίσει πολύτιμο χρόνο - Ο ρόλος των αποταμιεύσεων και της ΕΤΕπ
Παραιτείται ο CEO της Northvolt μετά το αίτημα για προστασία από πτώχευση
Η Northvolt κατέθεσε χθες αίτηση για προστασία υπό το κεφάλαιο 11 στις Ηνωμένες Πολιτείες - Πώς θα γίνει η χρηματοδότηση
«Καμπάνα» 179 εκατ. στη Ryanair και σε άλλες 4 αεροπορικές για καταχρηστικές χρεώσεις
H Ισπανία είχε ξεκινήσει έλεγχο πριν από περίπου ένα χρόνο απειλώντας τις εταιρείες με ισχυρές κυρώσεις
Υπαρξιακή απειλή για τις παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Κίνα - Τι λένε αναλυτές
Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι είναι ίσως ήδη πολύ αργά για τις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Κίνα
Ποιον ετοιμάζει ο Τραμπ για τη Fed μέσω.... υπουργείου Οικονομικών
Ο Τραμπ θεωρούσε τον Γουόρς υποψήφιο για επικεφαλής της Fed και στην πρώτη θητεία του
Πώς η Πορτογαλία επιδιώκει να γίνει «φορολογικός παράδεισος» για νέους
Σχέδιο να σταματήσει στην Πορτογαλία το brain drain, με φοροαπαλλαγές τα πρώτα 10 χρόνια της σταδιοδρομίας – Μηδέν φόρος για κάτω των 35 ετών το πρώτο έτος
Η Gen Z «ερωτεύτηκε» τη δουλειά στο Δημόσιο, αλλά... ο Μασκ καραδοκεί
Οι περικοπές στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ που σχεδιάζει ο Μασκ μπορεί να δείξει την έξοδο από το Δημόσιο Τομέα