Οι τιμές των κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 18,6% ετησίως τον Ιούνιο, από 16,8% αύξηση τον Μάιο, σύμφωνα με τον εθνικό δείκτη τιμών κατοικίας της S&P CoreLogic Case-Shiller.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ετήσιο κέρδος στην ιστορία του δείκτη που χρονολογείται από το 1987. Οι τιμές σε εθνικό επίπεδο είναι τώρα 41% υψηλότερες από την τελευταία τους κορύφωση κατά τη φούσκα των ακινήτων το 2006.

Το Φοίνιξ, το Σαν Ντιέγκο και το Σιάτλ ανέφεραν τις ισχυρότερες αυξήσεις τιμών από τις 20 πόλεις, για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία. Ειδικότερα, οι τιμές στο Φοίνιξ αυξήθηκαν κατά 29,3% σε ετήσια βάση. Στο Σαν Ντιέγκο σημείωσαν άνοδο 27,1%και στο Σιάτλ ενισχύθηκαν κατά 25,0%. Και οι 20 πόλεις ανέφεραν υψηλότερες αυξήσεις τιμών το έτος που έληξε τον Ιούνιο του 2021 σε σχέση με το έτος που τελείωσε τον Μάιο του 2021.

«Οι τελευταίοι μήνες ήταν εξαιρετικοί όχι μόνο στο επίπεδο των τιμών, αλλά και στη συνέπεια των κερδών σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο Craig Lazzara, διευθύνων σύμβουλος και παγκόσμιος επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής για τους δείκτες στην S&P DJI.

Οι τιμές σχεδόν σε κάθε πόλη του δείκτη 20 πόλεων, εκτός από το Σικάγο, είναι στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, είπε.

Οι τιμές των κατοικιών συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω της έντονης ζήτησης και της επίμονης χαμηλής προσφοράς. Ενώ η προσφορά αυξάνεται μήνα με τον μήνα, εξακολουθούσε να μειώνεται κατά 12% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών.

Ο Peter Boockvar, επικεφαλής επενδυτικών στελεχών στο Bleakley Advisory Group, δήλωσε στο CNBC ότι οι τιμές αυξάνονται με «έναν πραγματικά ανεξέλεγκτο ρυθμό που είναι μη βιώσιμος και ανθυγιεινός».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή