
Η Zoom Video Communications ήταν σίγουρα μία από τις νικήτριες εταιρείες την περίοδο της πανδημίας. Καθώς όμως η ζωή επιστρέφει σε πιο κανονικούς ρυθμούς η Zoom έχει μπροστά της μια νέα πρόκληση, να μπει στο πνεύμα της Wall Street.
H μετοχή της εταιρείας υποχωρεί περισσότερο από 16% στη σημερινή συνεδρίαση και είναι στο κόκκινο όσον αφορά την ετήσια επίδοση. Η εταιρεία μετά το τέλος της συνεδρίασης της Δευτέρας ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματατου δεύτερου τριμήνου. Η εικόνα ήταν θετική, με τα κέρδη να ξεπερνούν τις προσδοκίες, το ίδιο και τα έσοδα καθώς οι πωλήσεις ανήλθαν σε 1 δισ. δολάρια το τρίμηνο για πρώτη φορά. Οι επενδυτές είχαν υψηλές απαιτήσεις από τη Zoom καθώς η μετοχή της έκλεισε με κέρδη 400% το 2020.
H εταρεία ανακοίνωσε αύξηση εσόδων 54% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο το 2020. Όμως το ποσοστό υπολείπεται από το 355% αύξηση πωλήσεων που είχε ανακοινώσει πέρυσι τέτοια εποχή, στο απώγειο του φόβου για την πανδημία. Η εταιρεία επίσης είχε ανακοινώσει αύξηση πωλήσεων 191% το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς.
Η επιβράδυνση αναμένεται να συνεχιστεί καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις για το επόμενο τρίμηνο οι πωλήσεις αναμένεται να σημειώσουν άνοδο 31%.
Η Ζοοm έχει καλή πορεία, εξάλλου οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες – η Zoom έχει κεφαλαιοποίηση που αγγίζει τα 100 δισ. δολάρια- ονειρεύονται μια αύξηση στις πωλήσεις σε ποσοστό 30%.
Αντιμετωπίζει όμως έναν αυξανόμενο ανταγωνισμό στην αγορά των online video meetings. H Microsoft λάνσαρε το Team για να συνεργαστεί με το Skype. H Cisco έχει το Webex και το Jabber. Το Google Workspace της Alphabet διαθέτει το Meet, Chat και άλλα εργαλεία.
Η διευθύνουσα σύμβουλος της Zoom, Kelly Steckelberg, δήλωσε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ότι η εταιρεία πρέπει τώρα να προσαρμοστεί καθώς οι μικρότερες επιχειρήσεις και οι καταναλωτές, που τείνουν να αγοράζουν φθηνότερες συνδρομές στο διαδίκτυο, προσαρμόζονται «στο εξελισσόμενο περιβάλλον». Πρόσθεσε ότι αυτό το κομμάτι της αγοράς θα είναι «αντίθετος άνεμος τα επόμενα τρίμηνα».
Η Zoom φαίνεται να συνειδητοποιεί ότι θα πρέπει να διαφοροποιηθεί για να παραμείνει ανταγωνιστική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι αγόραζε την Five9, μια εταιρεία λογισμικού κέντρου εξυπηρέτησης πελατών με βάση το cloud, έναντι 14,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι αναλυτές πιστεύουν επίσης ότι οι επενδυτές εξακολουθούν να προσπαθούν να καταλάβουν τι θα ακολουθήσει για τη Zoom.


Latest News

Το νέο στοίχημα της Shein - Ποια αγορά θεωρεί Ελ Ντοράντο
«Είμαστε έτοιμοι να πούμε σε μια φανταστική κεφαλαιαγορά», τονίζει ο Ντόναλντ Ταγκ - Η χασούρα, τα κέρδη και η IPO στο Λονδίνο

Τι συμβαίνει όταν σταματά η επιστήμη
Ο Τραμπ κόβει τις επιχορηγήσεις για την έρευνα - Στον αέρα 300.000 επιστήμονες σε 2.500 Πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές και ερευνητικά ιδρύματα.

Διπλάσια χρήματα απο τον CEO της Deutsche Bank έβγαλε πέρυσι, στέλεχος της τράπεζας
Οι αμοιβές του υπάλληλου της Deutsche Bank το 2024 , έφτασαν τα 18 εκατ. ευρώ - Συνολικά 647 άτομα απο το προσωπικό είχαν κέρδη πάνω απο ένα εκατ. ευρώ

Σε ρυθμούς τεχνητής νοημοσύνης «τρέχει» η Κίνα - Υπάρχει όμως κίνδυνος «φούσκας»;
Η Κίνα περνά μια περίοδο αντίστοιχη με την ευφορία της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη - Τα ισχυρά χαρτιά και οι αδυναμίες

Το «αθόρυβο» στοίχημα πίσω από την επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές
Traders και διαχειριστές κεφαλαίων αναζητούν ρωσικά assets στοιχηματίζοντας στην επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές

Εκτός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου οι λομπίστες της Huawei
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακολουθεί ένα κύμα αναζητήσεων και συλλήψεων στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, απο τις βελγικές δικαστικές αρχές

Deutsche Bank: Πρώην κορυφαίο στέλεχος ζητά αποζημίωση 152 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της Monte Paschi
Η υπόθεση αφορά την Banca Monte dei Paschi di Siena, μια από τις παλιότερες τράπεζες του κόσμου

Με νέες κυρώσεις απειλεί τη Μόσχα η G7 αν δεν συμφωνήσει στην κατάπαυση του πυρός
Ο Ρούμπιο ενώνει τη φωνή του με άλλους υπουργούς Εξωτερικών στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την πίεση στον Πούτιν

Η ιταλική Terna θα επενδύσει 23 δισ. ευρώ για τη αναβάθμιση δικτύων
Η Terna ανέφερε ότι η δυναμικότητα ανταλλαγής ενέργειας μεταξύ των αγορών θα φτάσει τα 39 GW από τα σημερινά 16 GW

Σε υψηλό 32 ετών οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Τα χειρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία έρχονται λίγες μέρες πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve για τα επιτόκια