Τα παιδιά και οι έφηβοι κάτω των 18 ετών στην Κίνα, θα επιτρέπεται να παίζουν διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια, μόνο έως τρεις ώρες την εβδομάδα, σύμφωνα με τους νέους κανόνες που δημοσιεύθηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Τύπου και Εκδόσεων της Κίνας τη Δευτέρα.

Η κίνηση είναι ένα νέο πλήγμα για τους κολοσσούς τυχερών παιχνιδιών της χώρας, όπως το Tencent και το NetEase, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σειρά περιορισμών. Ο κλοιός που στενεύει για τους τεχνολογικούς κολοσσούς,  έχει τρομάξει τους επενδυτές και έχει εξαφανίσει δισεκατομμύρια δολάρια από τις κινεζικές τεχνολογικές μετοχές.

Σύμφωνα με μια μεταφρασμένη ανακοίνωση σχετικά με τους νέους κανόνες, θα επιτρέπεται σε άτομα κάτω των 18 ετών να παίζουν βιντεοπαιχνίδια μία ώρα την ημέρα μεταξύ 8 μ.μ. και 9 μ.μ. τις Παρασκευές έως τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες. Ο οργανισμός χαρακτηρίζει τους κανόνες ως έναν τρόπο προστασίας της σωματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών.

Οι κανόνες θα ισχύουν για τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες διαδικτυακών παιχνιδιών σε ανηλίκους, περιορίζοντας την ικανότητά τους να εξυπηρετούν αυτούς τους χρήστες εκτός των καθορισμένων ωρών. Επίσης, δεν θα επιτρέπεται στις εταιρείες να παρέχουν υπηρεσίες σε χρήστες που δεν έχουν συνδεθεί με εγγραφή σε πραγματικό όνομα.

Οι τελευταίοι κανόνες μειώνουν σημαντικά τον χρόνο που μπορούν να παίξουν τα ανήλικα παιδιά online παιχνίδια. Σύμφωνα με τους κανόνες του 2019, οι κάτω των 18 ετών είχαν τη δυνατότητα να παίζουν παιχνίδια για 1,5 ώρα την ημέρα τις περισσότερες ημέρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
ThreatScene Greece: Ανακοίνωση νέου εξειδικευμένου τμήματος για την ναυτιλία
Τεχνολογία |

«Ασπίδα» από τις κυβερνοεπιθέσεις και στη ναυτιλία στήνει η ThreatScene Greece

«Στην ThreatScene, η αποστολή μας δεν σταματά μόνο στη ναυτιλία. Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε το σύνολο των επιχειρήσεων απέναντι στις κυβερνοαπειλές», είπε η διευθύνουσα σύμβουλος, Κατερίνα Τασιοπούλου

Τεχνητή Νοημοσύνη: Τα οφέλη, το υψηλό κόστος και οι κίνδυνοι κυβερνοασφάλειας
Tεχνητή νοημοσύνη |

Μιχάλης Μπλέτσας (MIT): Η AI μου έχει στερήσει τον ύπνο

Ο διοικητής της Αρχής Κυβερνοασφάλειας Μιχάλης Μπλέτσας προσδιόρισε ως ζητούμενο το «να αναπτύξουμε δεξιότητες που θα μας επιτρέψουν να δουλέψουμε με την τεχνητή νοημοσύνη και όχι για την τεχνητή νοημοσύνη»

Επιχειρήσεις: Αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή
Tεχνητή νοημοσύνη |

Οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή

Τι έδειξε η έρευνα «Technology & Beyond: The impact of AI» που παρουσιάστηκε στο «Future Unfold» της Grant Thornton για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τη σχέση τους με την τεχνητή νοημοσύνη