Με κέρδη ξεκίνησε ο Σεπτέμβριος για τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα νέα σημάδια αδυναμίας στις ασιατικές οικονομίες αντισταθμίστηκαν από τις ελπίδες για περισσότερα κίνητρα και στήριξη την ίδια ώρα που συρρικνώνονται οι φόβοι των επενδυτών για τις πληθωριστικές πιέσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 έκλεισε με κέρδη 0,5% στις 473,12 μονάδες. Οι μετοχές του κλάδου λιανεμπορίου σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο 1,9%, ενώ ο κλάδος των εταιρειών βασικών αγαθών κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες 0,6%

Ο  γερμανικός DAX 30 υποχώρησε κατά 0,07% και έκλεισε στις 15.824,29 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 0,42% στις 7.149,84 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο κατά 1,18% στις 6.758,69 μονάδες. Με κέρδη έκλεισε στην περιφέρεια και ο FTSE MIB στο Μιλάνο, καθώς τερμάτισε στις 26.181,66 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 0,66%

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 έκλεισε χθες με απώλειες της τάξης του 0,38% στις 470,88 μονάδες. Η πτώση ήλθε από την ανακοίνωση για την πορεία του πληθωρισμού στην ευρωζώνη. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 3% τον Αύγουστο, από 2,2% τον Ιούλιο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις της αγοράς, ενώ ο δομικός πληθωρισμός –που εξαιρεί την ενέργεια και τα τρόφιμα- αυξήθηκε κατά 1,6%, το υψηλότερο ποσοστό από το 2012.  Σε μηναία όμως βάση ο Αύγουστος ήταν ένας θετικός μήνας για τον Stoxx600 με κέρδη 1% και μάλιστα ο έβδομος συνεχόμενος μήνας κερδοφορίας, κόντρα στην παράδοση που θέλει ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού να είναι πιο υποτονικός λόγω των θερινών διακοπών.

Μικτή η εικόνα για τις ασιατικές αγορές παρά τα αποτελέσματα ιδιωτικής έρευνας που έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα συρρικνώθηκε τον Αύγουστο.

Σε θέση για νέο ρεκόρ βρέθηκε ο S&P στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Wall Street, καθώς οι λιγότερες από τις αναμενόμενες θέσεις που δημιουργήθηκαν τον Αύγουστο γέμισαν με ελπίδες τους επενδυτές για τη συνέχιση της στήριξης της αμερικανικής οικονομίας από την κεντρική τράπεζα.

Oι επενδυτές αναμένουν την έκθεση του υπουργείου Εργασίας την Παρασκευή για τις θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, ώστε να βγάλουν κάποια συμπεράσματα για τη νομισματική πολιτική της FED.Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones εκτιμούν ότι δημιουργήθηκαν 750.000 θέσεις εργασίας και το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,2%.

Οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία μειώθηκαν  πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο και μετά από δύο μήνες μεγάλων αυξήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα σήμερα Τετάρτη. Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία σημείωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,1% (έναντι πρόβλεψης για -0,9%) σε μηνιαία βάση μετά ένα «άλμα» 4,5% τον Ιούνιο και αύξηση 4,6% τον Μάιο.

Ο σύνθετος δείκτης PMI της IHS Markit για την ευρωζώνη υποχώρησε στις 61,4 μονάδες από 62,8 τον Ιούλιο και λίγο χαμηλότερα από την πρώτη εκτίμηση (61,5 μονάδες), αλλά παραμένει πολύ υψηλότερος από τις 50 μονάδες που αποτελούν το όριο μεταξύ αύξησης και συρρίκνωσης της δραστηριότητας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές