Σε επίπεδα ρεκόρ έκλεισε ο Nasdaq στην πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, με τις μετοχές του τεχνολογικού τομέα να ηγούνται των κερδών και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας να υποστηρίζουν την εκτίμηση ότι η FED θα συνεχίσει την στήριξη στην αμερικάνικη οικονομία.

Ο διευρυμένος  S&P500 σημείωσε οριακή άνοδο 0,03% και έκλεισε στις 4.524,09 μονάδες, καθώς οι απώλειες στον κλάδο της ενέργειας αντιστάθμισαν τα κέρδη από τον κλάδο των εταιρειών κοινής ωφέλειας και από τον κλάδο των εταιρειών real estate. Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,3% στις 15.309,38 μονάδες και καταγράφει ακόμα ένα ρεκόρ. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 48,20 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,1% και έκλεισε στις 35.312,53 .

Η Apple κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, σημειώνοντας άνοδο 2% και έκλεισε με κέρδη 0,5%. Οι  μετοχές του τεχνολογικού τομέα, Microsoft Corp, Amazon.com Inc, Alphabet Inc all, που  ευνοούνται από τα χαμηλά επιτόκια, σημείωσαν θετικές επιδόσεις.  

Οι επενδυτές αφομοίωσαν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας που δημοσιεύθηκαν σήμερα , καθώς δημιουργείται η προσδοκία ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει το πρόγραμμα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. Στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ τον  Αύγουστο δημιουργήθηκαν λιγότερες θέσεις εργασίας από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, καθώς η επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης,  συνέπεσε με τις περικοπές στις προσλήψεις, σύμφωνα με έκθεση της Τετάρτης από την εταιρεία υπηρεσιών μισθοδοσίας ADP. Οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά μόλις 374.000 για το μήνα, αριθμός υψηλότερος από τις 326.000 του Ιουλίου, αλλά πολύ κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για 600.000.

Η μετοχή της Zoom επανέκαμψε, μετά τη πτώση 16% που κατέγραψε στη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς η Cathie Wood αποκάλυψε ότι αγόρασε περίπου 200.000 μετοχές της στη χαμηλή τιμή.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στην ανακοίνωση της μηνιαίας έκθεσης του υπουργείου Εργασίας για τις θέσεις εργασίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones εκτιμούν ότι δημιουργήθηκαν 750.000 θέσεις εργασίας και το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street