Σε θέση για νέο ρεκόρ βρέθηκε ο S&P στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, καθώς οι λιγότερες από τις αναμενόμενες θέσεις που δημιουργήθηκαν τον Αύγουστο γέμισαν με ελπίδες τους επενδυτές για τη συνέχιση της στήριξης της αμερικανικής οικονομίας από την κεντρική τράπεζα.

Ο S&P500 έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα του Σεπτεμβρίου με άνοδο 0,06%. Ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στο +0,43%, καθώς η Apple βρέθηκε με κέρδη 1,7% στην υψηλότερη τιμή όλων των εποχών. Ο Dow Jones είναι σχεδόν αμετάβλητος.

O S&P 500 αυξήθηκε κατά 2,9% τον Αύγουστο, καταγράφοντας σερί κερδών για εφτά συνεχόμενους μήνες. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones  κέρδισε 1,2% και τεχνολογικός Nasdaq αυξήθηκε 4%, τρεις μήνες σερί κερδών. Τα χρηματιστηριακά κέρδη ήλθαν από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου που έδειξαν ισχυρή ανάπτυξη για πωλήσεις και κέρδη.

Η μετοχή της Zoom ανακάμπτει με 2,8% , μετά τις χθεσινές απώλειες 16%, καθώς η Cathie Wood αποκάλυψε ότι αγόρασε περίπου 200.000 μετοχές της στη χαμηλή τιμή.

Στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ δημιουργήθηκαν λιγότερες θέσεις εργασίας από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές τον  Αύγουστο, καθώς η επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης,  συνέπεσε με τις περικοπές στις προσλήψεις, σύμφωνα με έκθεση της Τετάρτης από την εταιρεία υπηρεσιών μισθοδοσίας ADP.

Οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά μόλις 374.000 για το μήνα, αριθμός υψηλότερος από τις 326.000 του Ιουλίου, αλλά πολύ κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για 600.000.

Ο χρυσός διαπραγματεύεται σε ένα στενό εύρος διακυμάνσεων και παραμένει στα ίδια περίπου επίπεδα των 1.812,86 δολαρίων η ουγγιά. Ο δείκτης δολαρίου ανέβηκε από τα χαμηλά επίπεδα που είχε βρεθεί, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για κατόχους άλλων νομισμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street