Οριακές είναι οι μεταβολές που σημειώνουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την επιφυλακτικότητα των κινήσεων να τροφοδοτείται κυρίως από τα διττά μηνύματα που δίνουν τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με τη νομισματική πολιτική, μετά και τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Ειδικότερα, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει κέρδη μόλις 0,03%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο είναι στο -0,01%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κερδίζει 0,10%.

Στο ίδιο μοτίβο και ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600, στις 473,29 μονάδες και στο 0,04%.

Η αναρρίχηση του πληθωρισμού της Ευρωζώνης τον Αύγουστο σε υψηλά δεκαετίας έχει προβληματίσει την αγορά, η οποία προσπαθεί να αναγνώσει και τους σχετικούς πρόδρομους δείκτες προκειμένου να διαπιστώσει εάν οι πιέσεις είναι προσωρινές ή εάν σηματοδοτήσουν μια αλλαγή στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.

Εντούτοις, πέραν των σχολίων των κεντρικών τραπεζιτών, οι αγορές θα πρέπει να αναμένουν τη συνεδρίασή τους στις 9 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να διαγνώσουν τις προθέσεις της ευρωτράπεζας.

Τι έγινε στην Ασία

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας, επικράτησαν νωρίτερα μικτές τάσεις εν αναμονή των στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, ο Shanghai Composite σημείωσε κέρδη 0,83% με τον Nikkei 225 στο Τόκιο να ολοκληρώνει με άνοδο 0,33%.

Ο Hang Seng ενισχύθηκε κατά 0,20%, ενώ ο Kospi στη Σεούλ έχασε 0,8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές