Ανοδικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, λαμβάνοντας σημαντικές στηρίξεις από τα κέρδη στη Wall Street, καθώς κατάφεραν να υπερκεράσουν την επιφυλακτικότητα που επικράτησε στο πρώτο μισό της συνεδρίασης.

Ειδικότερα, ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,4%, με τους κλάδους του πετρελαίου και του φυσικού αερίου να ξεχωρίζουν με άνοδο σχεδόν 2%. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κέρδισε 0,26%, ο Dax στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,10%, ενώ στο +0,07% παρέμεινε ο CAC 40 στο Παρίσι.

Στο επίκεντρο σαφώς της συνεδρίασης παρέμειναν τα στοιχεία από την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι η οικονομία τους οδεύει προς την ομαλοποίηση μετά την αναταραχή της πανδημίας, αλλά και η πορεία των εμβολιασμών στη Γηραιά Ήπειρο, την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα συντηρεί τα σενάρια περί νέων περιοριστικών μέτρων.

Ανασταλτικά επίσης λειτούργησε και η άνοδος κατά 0,2% του ευρώ, καθιστώντας τις ευρωπαϊκές μετοχές λίγο πιο “ακριβές” για τα ξένα χαρτοφυλάκια, ενώ προβληματισμό έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων κινήθηκαν σε υψηλά ενός μήνα, ήτοι στο -0,38%, εν αναμονή της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές