
«Παρά τις πρόσφατες απογοητεύσεις, πιστεύουμε ότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει σε καλό δρόμο και βλέπουμε περαιτέρω ανοδική πορεία για τις μετοχές», εκτίμησε η UBS στην νέα έκθεση στρατηγικής της για τις αγορές, την ώρα που σήμερα ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών της MSCI σημείωσε νέα ιστορικά υψηλά.
Η ελβετική τράπεζα παραμείνει θετική για τις μετοχικές αγορές εκτιμώντας πως βρίσκουν στήριξη από τα ισχυρά εταιρικά κέρδη, από την ευνοϊκή νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών και από τη σταδιακή άρση των περιορισμών απόρροια της πανδημίας.
Για τον δείκτη – σηματωρό των παγκόσμιων μετοχικών τάσεων S&P 500, οι αναλυτές της τράπεζας θέτουν ως τιμές – στόχους τις 4.800 μονάδες για τον Ιούνιο του 2022 και τις 5.000 μονάδες για το τέλος του 2022, ενώ συμβουλεύουν τους επενδυτές να τοποθετηθούν σε μετοχές ώστε να επωφεληθούν από την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, την ώρα που η άνοδος των μακροπρόθεσμων επιτοκίων αναμένεται να είναι ήπια.
Αποδόσεις
Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ θα αυξηθούν στο 2% το επόμενο έτος, αλλά συνολικά δεν αναμένεται να υπάρξουν ακραίες εξελίξεις στην αγορά ομολόγων που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ελκυστικότητα των μετοχών.
Να σημειωθεί πως άνοδο των αμερικανικών 10ετών ομολόγων στο 2% το επόμενο 12μηνο προέβλεψε σήμερα και ο Bill Gross, συνιδρυτής της Pimco, ο οποίος όταν αποσύρθηκε το 2019 αποκαλούνταν και ως ο «Βασιλιάς των Ομολόγων», χαρακτηρίζοντάς μάλιστα τα ομόλογα σήμερα ως «επενδυτικά σκουπίδια».
Σύμφωνα με την UBS, αν και αρχίσαμε να βλέπουμε κάποιες αποκλίσεις στην νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών, με τη Νότια Κορέα να γίνεται η πρώτη ανεπτυγμένη οικονομία που αυξάνει τα επιτόκια στην εποχή της πανδημίας (και την κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας μάλλον να ακολουθεί σύντομα), ωστόσο, οι κινήσεις των ισχυρών κεντρικών τραπεζών θα είναι προσεκτικές και θα λάβουν χώρα σταδιακά ώστε να μην συμβεί κάποιο ατύχημα τώρα που οι οικονομίες ανακάμπτουν.

Αυτό φέρεται τόσο από τις κινήσεις της Fed η οποία δεν θα βιαστεί να αυξήσει τα επιτόκια, όσο και της ΕΚΤ καθώς ο πληθωρισμός στην ζώνη του ευρώ μπορεί να εκτοξεύτηκε προσωρινά στο 3% θα επιστρέψει ωστόσο κάτω του 2% το 2022.
Την ίδια στιγμή, η νομισματική πολιτική της Κίνας μπορεί να γίνει ποιο χαλαρή, καθώς η οικονομία επιβραδύνει. Συνολικά, το νομισματικό περιβάλλον συνεχίζει να υποστηρίζει τις μετοχικές αξίες αναφέρουν οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας.


Latest News

Βρήκαν στηρίξεις και απορρόφησαν τις πιέσεις οι ευρωπαϊκές αγορές
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,19%

Χαμηλού... κόστους η διόρθωση στο ΧΑ με αντίσταση στις 1.650 μονάδες
Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με απώλειες 0,08%, στις 1.655,23 μονάδες

Υπό το βάρος της Nvidia η Wall Street - Μικρές στηρίξεις από τα μάκρο
Ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1,80% στις 16.519 μονάδες - Οδηγεί σε πτώση και άλλες μετοχές τσιπ της Wall Street

Η Ευρώπη επέστρεψε στον χάρτη - Πώς κερδίζει από το «America First»
«Στιγμές σαν κι αυτές συμβαίνουν μόνο μία φορά κάθε 100 ή 200 χρόνια» - Τι λένε traders για τις ευρωπαϊκές αγορές

Βρίσκει στηρίξεις για να κρατήσει τις 1.650 μονάδες το Χρηματιστήριο
Πολλά χαρτοφυλάκια είτε «απέχουν» λόγω εορτών είτε αναμένουν την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια

ΟΔΔΗΧ: Στο 2,34% η απόδοση στην επανέκδοση ομολόγου – Υπερκάλυψη 5,19 φορές
Οι συνολικές προσφορές ανήλθαν σε 1,037 δισ. ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 25 Απριλίου 2025.

Υποκύπτει στην τραπεζική διόρθωση το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε δύσκολο περιβάλλον σαφώς η ελληνική αγορά δεν μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως, αν και τις ημέρες των αναταράξεων υπάρχουν κάποιες άμυνες που βοηθούν τις στηρίξεις της

Πιέζει τις ευρωαγορές η βουτιά της ASML
Η εταιρεία κρίσιμων τσιπ ASML σημειώνει πτώση 6,5%

Επανήλθαν οι ανησυχίες στην Ασία, πτώση στις αγορές
Οι ασιατικές μετοχές που σχετίζονται με τους ημιαγωγούς υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση της Nvidia ότι θα χρεωθεί περίπου 5,5 δισ. δολάρια για την εξαγωγή μονάδων επεξεργασίας γραφικών H20 στην Κίνα

Ακάθεκτος ο χρυσός - Νέο ρεκόρ πάνω από τα 3.300 δολ.
Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,4% έναντι των αντιπάλων του , καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων