Να παραμείνει σε επαφή με τα επίπεδα των 920 μονάδων επιχειρεί σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ αντίρροπων δυνάμεων.

Οι απώλειες όμως – έστω οριακές- του γενικού δείκτη από την έναρξη της συνεδρίασης δεν δείχνουν ότι βελτιώθηκαν οι διαθέσεις ανάληψης ρίσκου στην αγορά, παρά τη διήμερη διόρθωση, ενώ ο τζίρος στα 4,2 εκατ. παραμένει χαμηλός.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών αυτή την ώρα (11.07) υποχωρεί κατά 0,06% στις 917,48 μονάδες.

Η τακτική του stock picking και η ενθυλάκωση μέρος των κερδών του τελευταίου διαστήματος είναι πιθανόν να συνεχιστούν στην ελληνική κεφαλαιαγορά, σύμφωνα με τη Euroxx.

Βέβαια, η επιτυχημένη έξοδος του ελληνικού Δημοσίου στις αγορές χτες, με τη διπλή επανέκδοση 5ετούς και 30ετούς ομολόγου μπορεί να προσφέρει κάποια στήριξη, δεδομένου του ότι το τελευταίο διάστημα οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων σταθερού εισοδήματος είχαν αυξηθεί, αποτυπώνοντας τις ανησυχίες σχετικά με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο προσεχές διοικητικό συμβούλιο της 9ης Σεπτεμβρίου.

Πέραν όμως των «περιφερειακών» εξελίξεων που λαμβάνονται υπόψιν στη Λ. Αθηνών, το ΧΑ δείχνει να θέλει να αφομοιώσει τα επίπεδα που ανέκτησε μετά από πάνω από δύο μήνες και να επιτρέψει τις μεγαλύτερες διορθώσεις τίτλων. Αυτές οι διορθώσεις θα δώσουν στην αγορά τη ρευστότητα που χρειάζεται ώστε να διαχειριστεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα πιθανές αναταράξεις σε διεθνές επίπεδο.

Μοιρασμένα τα πρόσημα

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, με τη μεταβλητότητα να είναι έντονη, τα πρόσημα μοιράζονται. Αρνητικός πρωταγωνιστής είναι η Βιοχάλκο, με απώλειες 1,08%, μετά και το χθεσινό της -1,90%, όπως και ο ΟΠΑΠ στο -1,35% και η ΕΛΧΑ στο -1,08%.

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται και οι Coca Cola, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Titan, Eurobank, ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΥΔΑΠ να βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη.

Στον αντίποδα, άνοδο σημειώνουν οι Alpha Bank, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, Εθνική, Aegean, ΔΕΗ, Motor Oil, Σαράντης και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών