Στους πωλητές βρίσκονται πλέον τα ηνία της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και προσπαθεί πολύ να απορροφήσει τις πιέσεις, η πτώση της πλειονότητας των δεικτοβαρών δεν αφήνει περιθώρια για να διακοπεί το ήδη διήμερο πτωτικό σερί.

Ο Γενικός Δείκτης προσγειώνεται πλέον στις 913,96 μονάδες με απώλειες 0,45%, από τα επίπεδα των 931 μονάδων που βρέθηκε την τελευταία, μόλις ημέρα, του Αυγούστου.

Πάντως, πέραν της αρνητικής εικόνας που εμφανίζει η αγορά, ειδικά το τελευταίο δίωρο, αυτό που επισημαίνεται από τους εγχώριους αναλυτές είναι περισσότερο η απουσία των αγοραστών σε αυτά τα επίπεδα και λιγότερο η ισχύς των πωλητών ή εκείνων που θέλουν να ενθυλακώσουν μέρος των ισχυρών κερδών του Αυγούστου.

Άλλωστε, τα επίπεδα που κινείται το τελευταίο δεκαήμερο η αγορά δεν είναι μόνο υψηλά έτους (όπως και των τελευταίων 19 μηνών στις 930 μονάδες), αλλά είναι και εκείνα που έχουν βάλει στοπ στους long το τελευταίο τετράμηνο. Για να ενισχυθεί επομένως η διάθεση για ανάληψη μεγαλύτερου ρίσκου, θα πρέπει οι θετικοί καταλύτες να είναι ισχυροί, ώστε να βελτιώσουν την επενδυτική εμπιστοσύνη.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, με μόλις 40 θετικούς και 73 αρνητικούς, η τελική εικόνα της αγοράς δεν θα μπορούσε να είναι καλή.

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση μάλιστα, την έντονα πτωτική κίνηση του ΟΠΑΠ (-2,41%) ακολουθεί η δεικτοβαρής Coca Cola HBC με -1%, αλλά και οι ΕΥΔΑΠ (-1,06%) και ΓΕΚ Τέρνα (-1,42%).

Πτωτικά κινούνται και οι Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΧΑΕ, Jumbo, Eurobank, Πειραιώς, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, Titan, Alpha Bank, ΟΛΠ, ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Άμυνες με θετικά πρόσημα προσπαθούν να υψώσουν οι Motor Oil, ΔΕΗ, Σαράντης, Εθνική, Aegean και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών