
Το αεροδρόμιο της Καμπούλ θα επαναλειτουργήσει μέσα στις επόμενες δύο ημέρες μετά τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας από την Τουρκία και το Κατάρ, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Σερ Μοχάμαντ Αμπάς Στανικζάι.
«Το αεροδρόμιο της Καμπούλ με την οικονομική υποστήριξη ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων από το Κατάρ και την Τουρκία θα λειτουργήσει εντός δύο ημερών», δήλωσε ο Στανικζάι, σύμφωνα με το αφγανικό τηλεοπτικό δίκτυο TOLO News.
Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ είχε δηλώσει ότι η χώρα του εργαζόταν με τους Ταλιμπάν για να επαναλειτουργήσει «μόλις είναι δυνατόν» το αεροδρόμιο της Καμπούλ.
«Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε τις επιχειρήσεις μόλις αυτό είναι δυνατό», δήλωσε ο Μοχάμεντ μπεν Αμπντεραχμάν Αλ-Θάνι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Ντόχα μαζί με τον βρετανό ομόλογό του Ντόμινικ Ράαμπ. Τελικά οι εκτιμήσεις του δικαιώθηκαν λίγες ώρες αργότερα, με την ανακοίνωση των Ταλιμπάν.
Να σημειωθεί ότι το Κατάρ έστειλε χθες, Τετάρτη, ένα Boeing C-17A Globemaster στην αφγανική πρωτεύουσα, ενώ όλη η διεθνής κοινότητα έχει στραμμένη πάνω του την προσοχή της λόγω της ικανότητάς του να επικοινωνεί με τους νέους κυρίαρχους της Καμπούλ.
#BreakingNews #Kabulairport #Afghanishtan "We are ready to sign a contract with Qatar for technical support at Kabul Airport". (The Head of Afghanistan's Civil Aviation Authority)
Today another C-17 landed HKI Aiport with some more technical expertise.. pic.twitter.com/HGvJ1FQS2v— Kashif Mehmood (@kashifconnect) September 2, 2021
Η Ολλανδία στηρίζει Τουρκία
Η ολλανδική κυβέρνηση επιθυμεί να υποστηρίξει την Τουρκία και το Κατάρ στις προσπάθειές τους για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ ώστε να συνεχιστούν οι απομακρύνσεις ανθρώπων από το Αφγανιστάν, μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, επικαλούμενο τον υπουργό Εξωτερικών Σίγκριντ Κάαγκ.
Δεν ήταν δυνατή η άμεση επικοινωνία με εκπροσώπους του υπουργείου Εξωτερικών για να επιβεβαιώσουν το δημοσίευμα, το οποίο διευκρίνισε ότι οι Ολλανδοί θα ήταν πρόθυμοι να προσφέρουν «προσωπικό» για το έργο αυτό, αλλά δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Κάαγκ βρίσκεται στην Άγκυρα για συνομιλίες.


Latest News

Ποια ξένα πανεπιστήμια κατέθεσαν αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα
Τα 12 φαίνεται ότι έχουν φτάσει τα ξένα πανεπιστήμια που έχουν καταθέσει αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα – Πώς γίνεται η αξιολόγηση

MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης και τον Μάρτιο
To MEGA αναδείχτηκε κορυφαίος σταθμός στην ελληνική τηλεόραση για το σύνολο του Α’ τριμήνου του 2025.

Διπλή αναβάθμιση της Πειραιώς από την DBRS - Σε BBB, σταθερό το outlook
Η αναβάθμιση 2 βαθμίδων και η σταθερή τάση αντικατοπτρίζουν τις ισχυρές και συνεχείς βελτιώσεις στην κερδοφορία και το προφίλ κινδύνου του Ομίλου

Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός θα είναι στα 950 ευρώ το 2027
«Στηρίζουμε σταθερά και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων το διαθέσιμο εισόδημα όλων των πολιτών», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας

Ζημιές από τις πλημμύρες σε Πάρο και Μύκονο
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Μύκονο και την Πάρο, με τις πλημμύρες να αφήνουν πίσω τους σοβαρές ζημιές

«Δεν αστειεύομαι» – Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Σύνταγμα και τα σχέδια για μια τρίτη προεδρική θητεία
Παρά το συνταγματικό όριο, ο Ντόναλντ Τραμπ και υποστηρικτές του μιλούν ήδη όλο και πιο συχνά για το πώς ο Αμερικανός νυν θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία μετά το 2028

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στη σκιά της φυλάκισης Ιμάμογλου
Στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης του ΝΑΤΟ ο Γεραπετρίτης θα δει το Φιντάν με ατζέντα και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας

Τραμπ: Η καταδίκη της Λεπέν θυμίζει τη χώρα μας
«Πολύ μεγάλη υπόθεση» χαρακτήρισε ο Τραμπ την καταδίκη της Μαρίν Λεπέν, για την οποία όπως είπε «Ξέρω πολύ καλά πώς είναι» καθώς «θυμίζει τη χώρα μας».

«Έξυπνο» φανάρι καταγράφει όσους περνούν με κόκκινο
Η πρώτη ψηφιακή κάμερα εγκαταστάθηκε και λειτουργεί πιλοτικά στον Άλιμο – Προς το παρόν οι παραβάσεις όσων περνούν το κόκκινο φανάρι καταγράφονται χωρίς την επιβολή προστίμων

Κοινά διόδια για Ελλάδα και Σερβία
Ηλεκτρονική πληρωμή διοδίων χωρίς στάσεις και ουρές – Πώς η Σερβία ενοποιεί τα συστήματά της με Κροατία, Βόρεια Μακεδονία και άμεσα με την Ελλάδα