
Δριμεία επίθεση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τις αλλαγές στην επικουρική ασφάλιση εξασφάλισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ζητώντας την απόσυρσή του και σημειώνοντας πως όλες οι κυβερνήσεις έχουν βάλει την σφραγίδα τους σε ανατροπές της κοινωνικής ασφάλειας και κανένα κόμμα που ήταν στην κυβέρνηση δεν είναι αθώο.
Το νομοσχέδιο αυτό, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, είναι ένα ακόμα μέρος όλων των ανατροπών που επέφεραν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, βάζοντας τη σφραγίδα τους και αυτό ο λαός δεν μπορεί να το ξεχνά.
Υπογράμμισε πως και πάλι «οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που θα πληρώνουν εισφορές, χωρίς να γνωρίζουν τι παροχές και εάν θα τις έχουν».
Χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο ψέμα της κυβέρνησης που λέει ότι θα υπάρχει «εγγύηση του κράτους» για τις εισφορές των εργαζομένων, λέγοντας πως «ρίσκο» και «διασφάλιση» δεν πάνε μαζί. Και θύμισε πως εγγυημένη ήταν η 13η και 14η σύνταξη, οι οποίες όμως κόπηκαν.
Το σχέδιο νόμου αυτό, είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων των εργαζόμενων στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα νόμο έκτρωμα κατά θα καταπέσει από τους αγώνες των εργαζόμενων και του λαού.
Το ΚΚΕ ανέφερε ότι είναι υπέρ «μιας δημόσιας, καθολικής, υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης. Με αξιοπρεπείς συντάξεις και ανθρώπινη περίθαλψη» και επισήμανε πως «ο καθημερινός αγώνας του ΚΚΕ για την ανακούφιση του εργαζόμενου λαού εντάσσεται στην πρόταση του για ένα διαφορετικό δρόμο εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας, με πρωταγωνιστή τον εργαζόμενο λαό».


Latest News

Πόσο αυξάνονται οι μισθοί μετά την κατάργηση των εισφορών για υπερωρίες και νυχτερινά
Από την 6η Μαρτίου σε ισχύ το μέτρο – Εγκύκλιος του e- ΕΦΚΑ μe αναλυτικά παραδείγματα

ΑΑΔΕ: Δεσμεύτηκε παράνομο φρέον 8,2 τόνων από την Τουρκία – Πρόστιμο 2,9 εκατ. ευρώ
Οι ελεγκτές ΑΑΔΕ προχώρησαν στη δέσμευση του παράνομου εμπορεύματος, ενώ σχηματίστηκε και δικογραφία

Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων από νομικά πρόσωπα - Αναλυτικά οι προθεσμίες
Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ - Ο τρόπος επιβολή και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

Παρατείνεται η αγωνία για το τεκμαρτό εισόδημα - Στις 28 Μαρτίου η συζήτηση στο ΣτΕ
Αναβλήθηκε η συζήτηση για τον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Απλοποιείται η διαδικασία έκδοσης ψηφιακών δελτίων αποστολής - Οι αποφάσεις
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

Νωρίτερα οι συντάξεις Απριλίου - Πότε «κληρώνει» και για τα αναδρομικά
Aνακοίνωθηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις - Μέχρι το Πάσχα θα γίνει η καταβολή ποσών για αναδρομικά έως και 12.000 ευρώ

ΕΦΚΑ: Μικρή η ανταπόκριση για τη συνταξιοδότηση των μη μισθωτών με οφειλές έως 30.000 ευρώ
Μόλις 2.000 έχουν λάβει τη σύνταξη - Αργοί οι ρυθμοί υλοποίησης των ευεργετικών διατάξεων του μέτρου

Τέλος χρόνου για οφειλές στους Δήμους - Πώς μπορείτε να εξοφλήσετε σε 60 δόσεις
Εκπνέει η προθεσμία για υποβολή των αιτήσεων ένταξης στην ευνοϊκή ρύθμιση - Η προσαύξηση

Η ΔΥΠΑ στον Έβρο - Πάνω από 400 νέες θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις στον Έβ
Το Νοέμβριο η ΔΥΠΑ υλοποίησε 3 νέες δράσεις για την ενίσχυση της αγοράς εργασίας στον Έβρο, συνολικού προϋπολογισμού 18,5 εκ. ευρώ

ΚΕΠΕ: Εκρηκτική άνοδος κατά 185% των κενών θέσεων εργασίας σε τέσσερα έτη
Τα αναλυτικά στοιχεία ανά οικονομική δραστηριότητα