Ο στόχος στην περιοχή των 940-950 μονάδων είναι ανοιχτός, όπου και θα δοκιμαστούν τα ψυχολογικής σημασίας επίπεδα προ πανδημίας, που οριοθετούν την «πλήρη ανάρρωση» από την κρίση. Οι 917 μονάδες συνιστούν την πρώτη στήριξη στην τρέχουσα διορθωτική κίνηση, με σημαντική τις 899-902 μονάδες.
Η διστακτικότητα που επικράτησε στις ευρωαγορές, απόρροια του υψηλού παρατηρούμενου πληθωρισμού στην Ευρωζώνη επηρέασε και το ταμπλό στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η μικρή τοπική διόρθωση των τιμών σε πλείονες τίτλους επιτρέπει επανατοποθετήσεις, με φόντο αφενός την αναμενόμενη απόφαση για την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών, αφετέρου την -έως τώρα- καλή εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 918,06 μονάδες, με απώλειες της τάξης του 0,55%. Αν και το άνοιγμα ήταν αισιόδοξο, με υψηλό ημέρας τις πρωινές ώρες στο +0,59% (928,87 μον.), σταδιακά οι αγοραστές αποσύρθηκαν, αφήνοντας τις μέτριες πωλήσεις να οδηγήσουν τον Δείκτη σε πτωτικό κλείσιμο. Η δημοπρασία ήταν μάλλον αδιάφορη, και το χαμηλό ημέρας ήρθε εύκολα ελλείψει αγοραστικής διάθεσης, χωρίς όμως να στέκουν ανησυχητικής κλίμακας ανεκτέλεστα τεμάχια.
Μολονότι η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν αυξημένη στα 75 εκατ. ευρώ, τα 21,84 προήλθαν από πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών, με το μεγαλύτερο μέρος να απορροφά η μετοχή της Eurobank.
H τελευταία, ήταν πρωταγωνίστρια όχι μόνο σε ημερήσιο όγκο, αλλά και σε συμπεριφορά. Κι αυτό διότι έκλεισε με κέρδη 2,5% δίνοντας νέο σήμα αγοράς για συνέχιση της επιθετικής μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης προς τα 0,89 ευρώ, καθώς διέσπασε σημαντικά επίπεδα αντίστασης με βαριούς όγκους.
Τέλος, να σημειωθεί η -για άλλη μια φορά- υπερκάλυψη των δύο κρατικών ομολόγων 5ετούς (περ. 0%) και 30ετούς ωρίμανσης (1,67%), κάτι που προσθέτει πόντους εμπιστοσύνης στο επενδυτικό κοινό. Η ζήτηση για τους δύο τίτλους ξεπέρασε τα 18,9 δις. ευρώ ενώ ζητούντο μόλις 2,5, με το 82% των εκδόσεων να καλύπτεται από ξένους επενδυτές.