Άνοδος της τάξης του 0,49% σημειώθηκε την Κυριακή στην τιμή του Bitcoin, το οποία διαμορφώθηκε στα 50.188,4 δολάρια, ενισχυμένη κατά περίπου 245 δολάρια από το προηγούμενο κλείσιμό της.

Υπενθυμίζεται ότι, την Παρασκευή, η τιμή του Bitcoin ξεπέρασε τα 51.000 δολάρια, με το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα στον κόσμο να έχει, πλέον, σημειώσει άνοδο 81% σε σχέση με τα χαμηλά  έτους των 27.734 δολαρίων που κατέγραψε στις 4 Ιανουαρίου.

Το Ethereum σημείωσε, επίσης, αύξηση κατά 1,16% στα 3.932,07 δολάρια, την Κυριακή, προσθέτοντας, έτσι, 44,97 δολάρια στο προηγούμενο κλείσιμό του.

Το Bitcoin ξεπέρασε τα 50.000 δολάρια, πριν δύο εβδομάδες και, έκτοτε, συναλλάσσεται γύρω από αυτή την τιμή.

«Πολλοί θεσμικοί επενδυτές, που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τις συναλλαγές σε bitcoin, κατευθύνθηκαν στο ether, το οποίο το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε ό,τι αφορά την κεφαλαιοποίησή του», όπως δήλωσε στo CNBC ο Τζέσσι Πράουντμαν, συνιδρυτής και CEO της εταιρείας στον κλάδο της ρομποτικής, Makara. «Επιπλέον, οι περισσότεροι θεσμικοί παίκτες καταλαβαίνουν ότι πολλά από αυτά τα NFT δημιουργούνται με το κρυπτονόμισμα Ethereum, αποτελώντας, έτσι, έναν έμμεσο τρόπο έκθεσης στο ταχύτερα αναπτυσσόμενο μέρος της αγοράς».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News