Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση έκδοσης «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού στο εμβολιαστικό κέντρο Παλαμά στην Καρδίτσα, όπου μετά την Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διατάχθηκε, ερευνάται ποιοι άλλοι εμπλέκονται στη διαδικασία, καθώς και τα κίνητρα της παράνομης πράξης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης δήλωσε ότι «έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να αποκαλυφθούν όλες εκείνες οι παράμετροι που υπάρχουν για να έχουμε μια σαφή εικόνα και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μετά στις νόμιμες διαδικασίες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, υπήρχε μια διοικητική υπάλληλος, η οποία έμπαινε μέσα στο σύστημα με κωδικούς που είχε πάρει από κάποιους άλλους -και εδώ είναι το θέμα, ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή την ιστορία- και εξέδιδε μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμών».

Ερωτηθείς πώς αποκαλύφθηκε, σημείωσε ότι το σύστημα λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια και γίνονται τακτικοί έλεγχοι σε όλα τα κέντρα υγείας και τις εμβολιαστικές γραμμές ώστε να διαπιστωθούν τυχόν παρατυπίες. «Δεν έγινε τυχαία η αποκάλυψη. Το σύστημα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δούμε ακριβώς πόσα εμβόλια έχουν χαθεί και την αντιστοιχία μεταξύ των εικονικών εμβολιασμών και των δόσεων», υπογράμμισε.

Όπως ανέφερε, ένα ακόμα στοιχείο, το οποίο διερευνάται είναι οι άνθρωποι οι οποίοι έπαιρναν αυτά τα πιστοποιητικά. Γι’ αυτό και η μήνυση, η οποία κατατέθηκε, είναι κατά παντός υπευθύνου.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Σερέτη, η υπάλληλος παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στη διαδικασία, ενώ η γιατρός όταν ρωτήθηκε γιατί έλειπε η υπογραφή της, δεν απάντησε. «Οι ευθύνες θα αποδοθούν μέχρι τέλους» επισήμανε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρίν Λεπέν: Καταδικάστηκε σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων – Δεν μπορεί να είναι υποψήφια το 2027
Επικαιρότητα |

Καταδικάστηκε σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων – Δεν μπορεί να είναι υποψήφια το 2027

Ραγδαίες εξελίξεις στη Γαλλία καθώς δικαστήριο καταδικάζει τη Λεπέν σε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και τετραετή φυλάκιση – «Μπλόκο» στην υποψηφιότητα για την προεδρία

Φαραντούρης: Επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν για δασμούς σε κρασιά και αλκοολούχα ποτά από τις ΗΠΑ
AGRO |

Φαραντούρης: Επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν για δασμούς σε κρασιά και αλκοολούχα ποτά από τις ΗΠΑ

Μέτρα αποτροπής και αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών που θα επιφέρει η ενδεχόμενη επιβολή δασμών στους παραγωγούς ζητά ο ευρωβουλευτής της Αριστεράς Νικόλας Φαραντούρης