Οι αυτόχθονες πληθυσμοί ζήτησαν σήμερα επισήμως από το παγκόσμιο συνέδριο για την φύση να πάρει θέση σχετικά με την βασική τους διεκδίκηση, την προστασία του 80% της Αμαζονίας μέχρι το 2025, ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποί τους.

Σχετική πρόταση κατατέθηκε με την διαδικασία του επείγοντος στο συνέδριο της Διεθνούς Ενωσης για την Φύση στην Μασσαλία.

Σύμφωνα με έναν από τους εκπροσώπους των αυτοχθόνων, τον Χοσέ Γκρεγκόριο Ντίας Μιραμπάλ, το κείμενο ζητεί ένα «συνολικό σχέδιο δράσης» για να τεθεί τέλος στην αποψίλωση και τις εξορυκτικές δραστηριότητες στον Αμαζόνιο, που θεωρείται ζωτικής σημασίας για την βιολογική ισορροπία της Γης, κυρίως μέσω της απορρόφησης του CO2.

«Κάθε χρόνο η Αμαζονία χάνει περισσότερα από 10.000 km2. Είναι επείγον, όχι μόνο για μας, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε.

Για πρώτη φορά, οι οργανώσεις των αυτοχθόνων εξασφαλίζουν δικαίωμα ψήφου αυτήν την χρονιά στο συνέδριο της Διεθνούς Ενωσης για την Φύση, η οποία φέρνει μαζί τα κράτη, τις κυβερνητικές υπηρεσίες, τις διεθνείς και εθνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις, τις υπηρεσίες οικονομικής ανάπτυξης, τις επιχειρήσεις.

Εχει 1.400 μέλη και την υποστήριξη πληθώρας ειδικών.

Οι αποφάσεις του, που ψηφίζονται από τα μέλη κάθε τέσσερα χρόνια, αποτελούν σημεία αναφοράς, παρά το γεγονός ότι δεν είναι δεσμευτικές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Μιχάλης Γραμματικόπουλος (Moody’s): Ποιους κλάδους της οικονομίας απειλεί η κλιματική αλλαγή
Green |

Μιχάλης Γραμματικόπουλος (Moody’s): Ποιους κλάδους της οικονομίας απειλεί η κλιματική αλλαγή

Ο οικονομικός αναλυτής και assistant director στη Moody’s αναλύει στην έντυπη έκδοση του Οικονομικού Ταχυδρόμου στο Βήμα. τα σενάρια βάσει των οποίων διάφορες κλιματικές πολιτικές, εκπομπές αερίων, άνοδοι των θερμοκρασιών και φυσικοί κίνδυνοι μπορούν να πλήξουν τη χώρα μας

Συνολάκης: Η χώρα μας μπορεί να αντιμετωπίσει πυρκαγιές τύπου Λος Άντζελες
Green |

Μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει πυρκαγιές τύπου Λος Άντζελες - Τι απαντά ο Συνολάκης

«Οι άνεμοι είχαν ταχύτητες που φτάνανε τα 160 χιλιόμετρα την ώρα και με τέτοιες ταχύτητες δεν μπορεί κανείς να σταματήσεις τις πυρκαγιές γιατί δεν μπορούν να πετάξουν αεροπλάνα»