Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν τη Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι αγορές παγκοσμίως έχουν αρχίσει πλέον να προεξοφλούν το σενάριο της διατήρησης της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, καθώς τα στοιχεία για την απασχόληση έδειξαν ότι η οικονομία χρειάζεται ακόμη στήριξη.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε κέρδη 0,7%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 1,6%.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε κέρδη 0,7% στις 7.188 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,96% στις 15.932 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε άνοδο κατά 0,80% στις 6.743 μονάδες.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι αμερικανικές αγορές σήμερα είναι κλειστές λόγω της αργίας των εργαζομένων (Labor Day holiday).

Παράλληλα, οι αγορές αναμένουν τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την προσεχή Πέμπτη, όπου δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια απόφαση μεταβολής του προγράμματος αγοράς ομολόγων στο πλαίσιο του εκτάκτου προγράμματος πανδημίας (PEPP), από τα 80 δισ./μήνα σήμερα. Ως τον Δεκέμβριο αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις.

Θετικά λειτούργησε η ανακοίνωση ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία σημείωσαν απρόσμενη άνοδο σε επίπεδα ρεκόρ τον Ιούλιο. Ο δείκτης αυξήθηκε κατά 3,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ η ετήσια άνοδος ανήλθε στο 24,4%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές