![Eurobank – Στοχεύει σε 500 εκατ. ευρώ μέσω senior preferred ομολόγου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/eurobank_642454483_2.jpg)
Στην έκδοση senior preferred (υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας) ομολογιακού τίτλου, με στόχο την άντληση 500 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει κατά πάσα πιθανότητα αύριο η Eurobank.
Σήμερα οι ανάδοχοι της έκδοσης θα έχουν σειρά επαφών με επενδυτές για τη διερεύνηση των συνθηκών στην αγορά και την εκτίμηση της ζήτησης που θα μπορούσε να εκδηλωθεί, ώστε η τράπεζα να αποφασίσει οριστικά πότε θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών.
Ο νέος τίτλος, που εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος έκδοσης εναλλακτικών τίτλων για την ενίσχυση των κεφαλαίων της Eurobank, θα έχει διάρκεια 6,5 ετών με δικαίωμα ανάκλησης από την τράπεζα πριν από τα 5,5 έτη (6,5ΝC5,5).
Το επιτόκιο και το ρίσκο
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη μορφή ομολόγου (senior preferred) είναι η πιο ασφαλής, καθώς σε περίπτωση bail-in είναι τα τελευταία που μετατρέπονται σε μετοχές. Για το λόγο αυτό έχουν και το χαμηλότερο κουπόνι μεταξύ όλων των σχετικών εργαλείων.
Στην περίπτωση της Eurobank, λόγω της πολύ μεγάλης προόδου που έχει επιτευχθεί στα μέτωπα των κόκκινων δανείων και της κερδοφορίας, εκτιμάται ότι η απόδοση θα διαμορφωθεί κάτω από το 2%.
Στόχος της τράπεζας είναι μέχρι και το 2025 ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας, βάση των νέων κανόνων MREL (ελάχιστες απαιτήσεις ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων), να φτάσει το 26% περίπου, συμπεριλαμβανομένου και ενός μαξιλαριού που θα ορίσει η αρμόδια αρχή (SRB).
Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα είχε προχωρήσει επιτυχώς σε έκδοση senior preferred ομολόγου τον περασμένο Απρίλιο, αντλώντας 500 εκατ. ευρώ. Η ζήτηση είχε ξεπεράσει τα 1,25 δισ. ευρώ και η απόδοση είχε διαμορφωθεί στο 2,125%.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Profile Software: Νέο κέντρο R&D με το βλέμμα στραμμένο στις εξαγορές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/11/profile-600x387.png)
Profile Software: Νέο κέντρο R&D με το βλέμμα στραμμένο στις εξαγορές
Η Profile Software δραστηριοποιείται πάνω από 30 χρόνια στην ανάπτυξη λογισμικού στους κλάδους της Τραπεζικής και της Διαχείρισης Επενδύσεων
![HIG: Δημιούργησε μεγάλο παίκτη στα logistics – Η συγχώνευση της Ορφεύς Βεινόγλου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/HIG-CAPITAL1-600x337.jpg)
Ολοκληρώθηκε το σχέδιο της HIG για τα logistics – Ο ρόλος της Ορφεύς Βεινόγλου
Οι στόχοι της HIG στα logistics – Κλειδί η συγχώνευση της Ορφεύς Βεινόγλου από τη OB Streem
![Επιχειρείν: Ψηλά σε έρευνες η Ελλάδα ως προς τη σύσταση επιχείρησης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/epixeiris-600x400.jpg)
Εύκολο το άνοιγμα επιχειρήσεων στην Ελλάδα, χαρτοβασίλειο οι συναλλαγές με το δημόσιο
Το επιχειρείν και η δημιουργία εταιρείας στην Ελλάδα απαιτεί μόλις 4 ημέρες σύμφωνα με την έκθεση Business Ready 2024 – Η έρευνα της ΕΤΕπ
![Elounda Hills: Ξεκίνησε η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για το project των 800 εκατ. ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_elounda1-600x290.png)
Η Mirum αναζητά στρατηγικό επενδυτή για το project του Elounda Hills – Ξεκίνησαν οι επαφές
Η εταιρεία του Βιτάλι Μπορίσοφ άρχισε ήδη διερευνητικές επαφές με δυνητικούς επενδυτές για το Elounda Hills – Αισιοδοξία για την έκβαση της διαδικασίας
![Κόκκινα δάνεια: Ξαναγράφονται οι κανόνες του παιχνιδιού στις ρυθμίσεις – Τι αλλάζει](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/daneia_252863_199872_type13262-1-600x399.jpg)
«Ξαναγράφονται» οι κανόνες στις ρυθμίσεις κόκκινων δανείων - Τα 3 κρίσιμα μέτωπα
Οι αλλαγές που έρχονται στις ρυθμίσεις στα κόκκινα δάνεια - Τι απασχολεί τους δανειολήπτες
![Τραπεζοϋπάλληλοι: Συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των τραπεζών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/otoe.jpg)
Πρώτη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους τραπεζίτες για τη συλλογική σύμβαση - Τι συζήτησαν
Αυξήσεις και βελτίωση εργασιακών δικαιωμάτων ζητούν οι τραπεζοϋπάλληλοι - Σε θετικό κλίμα οι συζητήσεις με τις τράπεζες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ
![Morgan Stanley: Το μεγάλο «πίβοτ» της Metlen, στα 48 ευρώ η τιμή στόχος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/MYTILINAIOS--600x400.jpg)
Τιμή στόχο στα 48 ευρώ για τη Metlen, δίνει η Morgan Stanley
Ετήσια EBITDA τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ από το 2028 και μετά, με καλές προοπτικές ανόδου, εκτιμά η Morgan Stanley
![Βλαχόπουλος (Πειραιώς): Η ανθεκτικότητα είναι στρατηγική επιλογή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_MAR_1429-600x400.jpg)
Βλαχόπουλος (Πειραιώς) στο Euromoney: Στρατηγική επιλογή η ανθεκτικότητα
Ο κ. Βλαχόπουλος ανέφερε ότι η Πειραιώς αξιοποιεί την τεχνολογία για τα data με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών στις εταιρικές χρηματοδοτήσεις
![ΓΣΕΒΕΕ: Πρόταση-Σχέδιο Νόμου για αδειοδότηση των τεχνικών και βιοτεχνικών επαγγελμάτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/DSC_0122-600x399.png)
Πρόταση-Σχέδιο Νόμου ΓΣΕΒΕΕ για αδειοδότηση των τεχνικών και βιοτεχνικών επαγγελμάτων
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η αναπτυξιακή προοπτική της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μέσω της αναβάθμισης των δεξιοτήτων και της επαγγελματικής απελευθέρωσης
![L’Oréal Hellas: Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ υπουργείων Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/3-4-600x400.jpg)
L’Oréal Hellas: Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ υπουργείων Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής
Μια συνεργασία της L’Oréal Hellas που στόχο έχει να στηρίξει το μέλλον της κομμωτικής δημιουργώντας ευκαιρίες σε νέους σπουδαστές του κλάδου