
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα με την τιμητική πολιτογράφηση, ως Έλληνα πολίτη, του νέου υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη.
Στο Προεδρικό Διάταγμα, που υπογράφουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναγράφεται ότι «ο Στυλιανίδης Χρήστος του Μέλη έχει υπηρετήσει τον Ελληνισμό από σημαντικές και καίριες θέσεις και διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την Ελλάδα».
Ακόμη, γίνεται αναφορά στην πενταετή θητεία του ως Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, κατά τη χρονική περίοδο 2014-2019, ενώ επισημαίνεται ότι «αντιμετώπισε σειρά κρίσιμων ζητημάτων, μεταξύ των οποίων η διαχείριση της επιδημίας του ιού Έμπολα στην Αφρική και η ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας».

Παράλληλα, σημειώνεται στο ΦΕΚ: «Δεδομένης της σημαντικής πρόκλησης που αντιμετωπίζει η χώρα μας για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες σε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας του COVID-19, αλλά και τη θωράκισή της από επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα, ο Χρήστος Στυλιανίδης, με την πολιτογράφησή του, μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην εξυπηρέτηση αυτού του εξαιρετικού συμφέροντος της Ελλάδας».
Τέλος, αναφέρεται: «Μετά από πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, αποφασίζουμε: Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Έλληνα πολίτη τον κυπριακής ιθαγένειας Στυλιανίδη Χρήστο του Μελη, γεννηθέντα στις 26-6-1958 στη Λευκωσία της Κύπρου».
Η ορκωμοσία του Χρήστου Στυλιανίδη και του Ευάγγελου Τουρνά θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ.


Latest News

Ξεκινά η σύγκρουση στη Βουλή – Σήμερα η συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής
Η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών του Χρήστου Τριαντόπουλου σε σχέση με την αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος στα Τέμπη

Στήριξη του Κιέβου και ενίσχυση της άμυνας – Το σχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες που θα συναντηθούν την Πέμπτη 6 Μαρτίου αναμένεται να εκφράσουν την απαίτηση να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία

Το προφίλ του δράστη που αιματοκύλησε πεζόδρομο του Μάνχαϊμ
Νέες πληροφορίες για το αιματοκύλισμα στο Μάνχαϊμ – Τι αναφέρουν για τον άνθρωπο που οδηγούσε το Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο έπεσε πάνω σε κόσμο που βρισκόταν σε πεζόδρομο στη γερμανική πόλη

Πρόθυμος να ξανασυναντήσει τον Τραμπ δηλώνει ο Ζελένσκι
Η σύγκρουση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Τραμπ και τον αντιπρόεδρο JD Vance προκάλεσε έντονη ρήξη στις διμερείς σχέσεις

Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος στο Μανχάιμ – Δύο νεκροί και 25 τραυματίες
Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στον πεζόδρομο του Μάνχαϊμ, συνελήφθη ο δράστης σύμφωνα με τις Αρχές. Έχει κατασχεθεί το όχημα από την αστυνομία

Ορκίστηκε ο νέος καγκελάριος στην Αυστρία - Η νέα τρικομματική κυβέρνηση
Ο ηγέτης του Συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) Κρίστιαν Στόκερ, αναλαμβάνει καγκελάριος στην Αυστρία

«Αδειάζει» τον Μακρόν ο βρετανός ΥΠΕΞ
«Δεν συζητάμε για εκεχειρία ενός μήνα στην Ουκρανία», δηλώνει το Λονδίνο παρά τα όσα είπε ο Μακρόν

Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα Βαρβάκειος, Ρέντη, λαϊκές αγορές
Ανοιχτές είναι σήμερα οι αγορές σε Βαρβάκειο και Ρέντη, προκειμένου να προμηθευτούν οι καταναλωτές τα σαρακοστιανά για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο ζήτησε την αναστολή των επιχειρήσεων στον κυβερνοχώρο που αφορούν τη Ρωσία
Η αναστολή των επιχειρήσεων στον κυβερνοχώρο ανακοινώθηκε την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει αρχίσει να προσεγγίζει τη Μόσχα.

Πώς θα προστατευτείτε από ηλεκτροπληξία με το πέταγμα του χαρταετού
Οι οδηγίες από τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ)