
Εδώ και δύο δεκαετίες η Ευάμπελος Γη έχει βάλει την περιοχή του Δομοκού στον οινικό χάρτη, προσφέροντας εξαιρετικά κρασιά.
Οπως παρατηρεί ο κριτικός οίνου Σίμος Γεωργόπουλος, «η Ευάμπελος Γη έχει βάλει την περιοχή του Δομοκού στον οινικό χάρτη, προσφέροντας εδώ και 2 δεκαετίες εξαιρετικά κρασιά από τον επικλινή αμπελώνα της με τον βορινό προσανατολισμό που καταλαμβάνει έκταση 220 στρεμμάτων. Αυτός βρίσκεται σε υψόμετρο 400 μέτρων στο χωριό Γερακλί και μεταξύ άλλων δίνει την πρώτη ύλη για αυτό το premium Ασύρτικο που ωριμάζει για 12 μήνες σε αμερικάνικα και γαλλικά βαρέλια.
Ο παραγωγός από την Φθιώτιδα έχει πολλάκις αποδείξει την μαστοριά του στο Ασύρτικο, αλλά το Γερακλής Βορέας ανεβάζει τον πήχη σε άλλα επίπεδα, καταρχήν με το έντονο πυκνό άρωμα ορυκτών και καπνού, άρωμα που θυμίζει το μεγάλο Κτήμα Αργυρού Βαρέλι επί των ημερών του Γιάννη Αργυρού.
Όμως και το στόμα είναι εξίσου εντυπωσιακό, ισορροπώντας ιδανικά ανάμεσα στον πλούτο και το νεύρο. Αν και μέτριο σε σώμα, διαθέτει εξαιρετικό μάκρος και επίγευση, αρετές που τονίζονται από μια ιδέα τανινών στο τελείωμα.
Το Riedel Vinum Chardonnay και οι σχετικά υψηλοί 12-14ºC θα αναδείξουν άρωμα και γεύση, ενώ ψάρια ή λευκά κρέατα στη σχάρα θα διασφαλίσουν υπέροχες αρμονίες.
Αν και το Γερακλής Βορέας θέλει τουλάχιστον μια 5ετία προκειμένου να βρεθεί στο απόγειό του, μας αποκαλύπτει ήδη όλες τις ποιοτικές πλευρές του αποδεικνύοντας ότι κανείς μπορεί να βρει κορυφαία Ασύρτικα και εκτός Σαντορίνης· με την περίπτωσή του μάλιστα να συγκαταλέγεται στο απόλυτα ύψιστο επίπεδο των εκτός νησιού βαρελάτων ετικετών. Άλλο ένα ποθητό λευκό από το οινοποιείο του Δομοκού».
Πώς δημιουργήθηκε η Ευάμπελος Γη
Τέσσερις φίλοι, τύποι ανήσυχοι δημιουργικοί και πολυπράγμονες, με κοινό τόπο όχι μόνο τη γη καταγωγής τους, αλλά και το ισχυρό όραμα και την αγάπη για το καλό κρασί, ένωσαν τις ικανότητες και τους στόχους τους με πρόθεση κι επιθυμία τη δημιουργία μιας οινικής γκάμας από σπουδαία κρασιά, που προάγουν όχι μόνο τον γηγενή πλούτο αλλά και τις αρχές ενός μεγάλου κρασιού για πολυπλοκότητα, νοστιμιά και ισορροπία.
Έτσι το 2000 ιδρύθηκε το Κτήμα Ευάμπελος Γη, ένα όνομα που δεν επιλέχθηκε τυχαία, αφού το μοναδικά ξεχωριστό terroir του μετουσιώνει το οινικό όραμα σε μια εξέχουσα γευσιγνωστική πραγματικότητα.


Latest News

Ο Θ. Γεωργόπουλος πρόεδρος της Νομικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της OIV
Ο Θεόδωρος Γεωργόπουλος έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Οργανισμού από το 2021

Χωρίς υποχρέωση παράδοσης προϊόντος στις πληγείσες περιοχές η συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος
Το βαμβάκι «είναι ένα δυναμικό προϊόν το οποίο αντιπροσωπεύει το 80% της ευρωπαϊκής παραγωγής», ανέφερε ο Κώστας Τσιάρας από την Καρδίτσα

Τι αλλάζει στη χορήγηση της ειδικής συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι
Οι αλλαγές αφορούν τους όρους επιλεξιμότητας για τη χορήγηση της ειδικής συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι

Τσιάρας: Ενισχύουμε τη θερμοκηπιακή καλλιέργεια με γενναία χρηματοδότηση
Το νέο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στον αγροτικό κόσμο να προσδώσει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα, είπε ο Κώστας Τσιάρας από την Καρδίτσα

Τσιάρας - ΣΕΒΤ: Εντείνουν τη συνεργασία για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων
Ποια θέματα τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας και του ΔΣ του ΣΕΒΤ

Στα 16 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις σε μηλοπαραγωγούς - Οι δικαιούχοι
Σε εννέα περιφερειακές ενότητες θα καταβληθούν οι ενισχύσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές σε καλλιέργειες μήλου

Καινοτομία, τεχνολογία και χρηματοδοτικά εργαλεία στον πρωτογενή τομέα
Τι είπαν στην Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης οι Σπυρίδων Κίντζιος, Έρη Νίκα και Ιωάννης Χανιωτάκης

Στο ΦΕΚ de minimis ύψους 7 εκατ. ευρώ – Οι δικαιούχοι και τα ποσά
Σε ποιες περιοχές και σε ποια αγροτικά προϊόντα, τα οποία έχουν υποστεί ζημία θα καταβληθούν οι ενισχύσεις de minimis

Στις 6.829 οι αιτήσεις στήριξης για νέους αγρότες - Ολοκληρώθηκε η υποβολή
Η αιτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 241.289.000 ευρώ - Ακολουθεί η αξιολόγηση των αιτήσεων για ένταξη στην παρέμβαση «νέοι αγρότες»

«Φρένο» στον τενεκέ – Ελαιόλαδο πέντε λίτρων από τον παραγωγό
Στην Ελλάδα διακινείται χύμα ελαιόλαδο στην εσωτερική αγορά, η οποία αγγίζει τους 80.000 με 90.000 τόνους