Οι 900 μονάδες δοκιμάζονται σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, μόλις μία εβδομάδα μετά την αναρρίχηση του γενικού δείκτη στα υψηλά έτους (και όχι μόνο) των 931 μονάδων.

Οι πιέσεις μάλιστα που δέχονται οι μετοχές της Εθνικής και της Eurobank, με περιορισμένο μάλιστα όγκο, δεν αφήνουν περιθώρια για τους long να επιχειρήσουν στην υπεράσπιση της ζώνης.

Από τη χθεσινή συνεδρίαση πάντως, το Χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει να αγνοεί «επιδεικτικά» τα θετικά στοιχεία από το μέτωπο της ελληνικής οικονομίας και να αποτυπώνει τις ανησυχίες για την αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όταν δεν αποκλείεται να υπάρξει μεταβολή στο μείγμα της νομισματικής πολιτικής. Και στο υποθετικό ερώτημα πως θα μπορούσε μια πιθανή μεταβολή να επηρεάσει τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, η απάντηση είναι στην επιδείνωση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,21% στις 897,83 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 10 εκατ., με τα μισά εξ αυτών να έχουν διακινηθεί μέσω δύο πακέτων στη μετοχή της Jumbo. Και όπως σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στο ot.gr, η εικόνα αυτή παραπέμπει περισσότερο στην ατολμία των αγοραστών και λιγότερο σε μια δομική πτώση που μπορεί να χρειαστεί να αναλωθούν σημαντικές δυνάμεις για να ανακοπεί.

Ωστόσο, σε επίπεδο τίτλων, το -3,63% της ΔΕΗ, αλλά και οι ισχυρές πιέσεις σε ΔΕΗ, Eurobank, Alpha Bank και Βιοχάλκο, με τις απώλειες τους να ξεπερνούν το 2%, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για τη σημερινή συνεδρίαση. Άλλωστε, ειδικά στην υψηλή κεφαλαιοποίηση κανείς τίτλος καταφέρνει να κινηθεί θετικά, με την πλειονότητα εξ αυτών να σημειώνει απώλειες άνω του 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών