
Οι οικονομικές επιπτώσεις του τυφώνα Άιντα δεν έχουν ακόμα αποτιμηθεί, αλλά η καταιγίδα που προκάλεσε τον όλεθρο από τη Νέα Ορλεάνη έως τη Νέα Υόρκη θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν από τους πιο «ακριβούς» τυφώνες που έπληξαν τις ΗΠΑ από το 2000.
Η AccuWeather ανεβάζει τη συνολική ζημιά σε περίπου 95 δισ. δολ., η οποία είναι υψηλότερη από την αρχική πρόβλεψη της υπηρεσίας για κόστος 70 – 80 δισ. δολ.
Οι ζημιές αναμένεται να έχουν «αξιοσημείωτο αρνητικό αντίκτυπο» στην αμερικανική οικονομία κατά το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο, ανέφερε η AccuWeather.
«Είναι σπάνιο ένας τυφώνας από τον Κόλπο του Μεξικού να προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά στον βορρά», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της AccuWeather, Τζόελ Μάιερς. Σημείωσε ότι η έντονη βροχή στη Νέα Υόρκη, οδήγησε σε «πρωτοφανή» επίπεδα πλημμυρών.
Όπως αναφέρει το CNBC, για να φτάσει στον αριθμό των 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η AccuWeather εξέτασε δεκάδες μεταβλητές, εκτιμώντας τον αντίκτυπο της κάθε μιας. Πέρα από τις ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα, η εκτίμηση ενσωματώνει μεταβλητές όπως ο αντίκτυπος των ατόμων που δεν μπορούν να φτάσουν στη δουλειά, η διακοπή των μετακινήσεων και του τουρισμού, καθώς και το κόστος των συνεργείων καθαρισμού.

Ο αριθμός της AccuWeather είναι υψηλότερος από τις εκτιμήσεις άλλων οργανισμών αφού περιλαμβάνει τόσο ασφαλισμένες όσο και ανασφάλιστες ζημίες από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, αντί να εστιάζει σε πράγματα όπως η ιδιοκτησία.
Ο οργανισμός προβλέπει ότι Άιντα θα είναι τελικά ως ο έβδομος πιο δαπανηρός τυφώνας που έπληξε τις ΗΠΑ από το 2000. Η Katrina βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 320 δισεκατομμύρια δολάρια σε προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό δολάρια, ακολουθούμενη από τη Maria και τη Sandy με 215 δισεκατομμύρια δολάρια και 210 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.
Ο Myers πρόσθεσε ότι το κόστος για την Άιντα θα μπορούσε να αυξηθεί, οπότε η καταιγίδα θα μπορούσε να ξεπεράσει τον Ivan και τη Rita για να γίνει ο πέμπτος πιο δαπανηρός τυφώνας τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
«Ο καθαρισμός σε ορισμένα σημεία θα διαρκέσει μήνες … δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποια ήταν η ζημιά», είπε.


Latest News

Ατακτη υποχώρηση Ζιμπάμπουε στην πολιτική Τραμπ - Τέλος οι δασμοί σε προϊόντα των ΗΠΑ
Την αναστολή των δασμών σε προϊόντα που εισάγονται από τις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Έμερσον Μνανγκάγκουα

Ο Τραμπ και η μακρά ιστορία των αμερικανικών δασμών
Προηγούμενες περίοδοι προστατευτισμού δείχνουν ότι όταν έχουν υψωθεί εμπορικοί φραγμοί, μπορεί να αποδειχθεί πολύ δύσκολο να καταργηθούν

Γιατί η Βρετανία κινδυνεύει με κρίση χρέους... ελληνικού τύπου από τους δασμούς Τραμπ
Μια ασθενής οικονομία σε συνδυασμό με τα λεπτά περιθώρια ελιγμών του υπουργείου Οικονομικών αφήνει τη Βρετανία εκτεθειμένη σε ένα «αρνητικό σπιράλ», αναφέρει η βρετανική Telegraph

Ο δασμός 20% του Τραμπ... θολώνει το μέλλον των ιταλικών κρασιών στις ΗΠΑ
Τα ιταλικά κρασιά εξάγονται περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ούτε η πιθανή ύφεση, ούτε τα sell off «τρομάζουν» τη διοίκηση Τραμπ - Έπεται συνέχεια στους δασμούς
Πώς οι υπουργοί Οικονομικών και Εμπορίου του Τραμπ υπερασπίστηκαν τις υπερπροστατευτικές εμπορικές πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ

«Χειρόφρενο» της JLR στις αποστολές οχημάτων στις ΗΠΑ - Πώς επηρεάζουν οι δασμοί
Η Jaguar Land Rover εξετάζει τρόπους απορρόφησης του κόστους των τελωνειακών δασμών 25% που ανακοίνωσε ο Τραμπ

Πώς το Μεξικό απέφυγε νέους δασμούς Τραμπ - Το colpo grosso της προέδρου
Το Μεξικό γλύτωσε ανταποδοτικούς δασμούς που επιβλήθηκαν στις 2 Απριλίου ακόμη και στους πιγκουίνους

Η Λιβύη υποτιμά το νόμισμα κατά 13% μετά την πτώση των εσόδων από το πετρέλαιο
Το λιβυκό νόμισμα θα διαπραγματεύεται πλέον στα 5,5677 ανά δολάριο ΗΠΑ, ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή στη Λιβύη

Φον ντερ Λάιεν: Διαπραγματεύσεις ΕΕ – ΗΠΑ για τους δασμούς – Αναλογικά αντίμετρα εάν χρειαστεί
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επιβεβαίωσε τη δέσμευση της ΕΕ να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για το ζήτημα των δασμών

Οι πρώτοι... καρποί των δασμών Τραμπ - 50 χώρες έχουν ζητήσει εμπορικές συνομιλίες
Ο Κέβιν Χάσετ αρνήθηκε ότι οι δασμοί ήταν μέρος μιας στρατηγικής του Τραμπ για να οδηγήσε σε κατάρρευση τις χρηματοπιστωτικές αγορές