O φόβος του κορωνοϊού, τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και ο περιορισμένος αριθμός των παρευρισκόμενων σε διάφορες συγκεντρώσεις αλλάζει ακόμη και τον τρόπο που γίνονται γάμοι και κηδείες.

Πολλές από τις εταιρείες που διοργανώνουν γάμους αλλά και αρκετοί εργολάβοι κηδειών προσφέρουν πλέον νέες υπηρεσίες στους πελάτες τους, όπως η ζωντανή μετάδοση με streaming του γάμου και της δεξίωσης ή και της κηδείας.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες live streaming διαβαθμίζονται από μία απλή κάμερα μέχρι επαγγελματικές μεταδόσεις με πολυκάμερο που θα μπορεί να το βλέπει όποιος δεν παραβρεθεί στο γάμο ή στην κηδεία, στον υπολογιστή του, στο τάμπλετ ή στο κινητό, μέσω ενός συνδέσμου.

Μάλιστα, η απευθείας μετάδοση των κηδειών μέσω διαδικτύου τείνει να γίνει trend για το 2021, ειδικά όταν οι θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό αυξήθηκαν.

Επίσης η ζήτηση για υπηρεσίες live streaming στις κηδείες έχει αρχίσει να αυξάνεται και λόγω αποστάσεων, καθώς πολλοί συγγενείς ή οι φίλοι του εκλιπόντος που δεν μπορούν να παραστούν λόγω γεωγραφικών αποστάσεων θέλουν να τον αποχαιρετίσουν έστω και με αυτόν τον τρόπο.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό και κυρίως στην Αμερική.

Αναφορικά με το κόστος, για τις κηδείες το υπάρχει ένα πολύ μικρό αντίτιμο, αν και τα περισσότερα γραφεία τελετών την παρέχουν δωρεάν, ενώ στους γάμους εξαρτάται από το την πολυπλοκότητα της μετάδοσης.

Για την ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη πολλών ανθρώπων να αποχαιρετήσουν τον εκλιπόντα συγγενή ή φίλο τους μέσω Live Streaming, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μίλησε στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος Κεντρικής Μακεδονίας της Ένωσης Λειτουργών Κηδειών Ελλάδος, Νέστωρας Νικολόπουλος.

Ο ίδιος ανέφερε για την έναρξη της συγκεκριμένης υπηρεσίας – παροχής από το 2020, οπότε και εμφανίστηκε η πανδημία.

«Η τεχνολογία βοηθά ώστε να είναι ευκολότερος ο αποχωρισμός» εξήγησε σχετικά ο κ. Νικολόπουλος, λέγοντας ότι η διαδικασία γίνεται μέσω YouTube και εξοπλισμού του γραφείου Τελετών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα