![Κορωνοϊός – Σφίγγει ο κλοιός για τους εικονικούς εμβολιασμούς – Πού στρέφονται οι έρευνες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/09/a-235.jpg)
Συντονισμένες προσπάθειες εξελίσσονται σε ποικίλα μέτωπα από τις αρχές προκειμένου να μπει άμεσα φρένο απέναντι στην φάμπρικα έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης.
Μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα εφετών Λάρισας, ο έλεγχος της υπόθεσης έκδοσης 34 πλαστών πιστοποιητικών από το Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας ανετέθη στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ζήτησε να ερευνηθεί η υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών στο Κ.Υ. Παλαμά, η οποία συνδέεται ευθέως με τα περιστατικά χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών στα νοσοκομεία Κοζάνης και Θεσσαλονίκης.
Από την ΕΔΕ στον Παλαμά Καρδίτσας προέκυψε ότι τα 34 πλαστά πιστοποιητικά εξέδωσε διοικητική υπάλληλος με πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρησης των εμβολιασμών. Η συγκεκριμένη υπάλληλος ετέθη σε διαθεσιμότητα.
Πλαστά πιστοποιητικά από τον Παλαμά Καρδίτσας έχουν προμηθευτεί τέσσερις γυναίκες – υπάλληλοι του νοσοκομείου «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης. Δύο είναι τραυματιοφορείς, μία νοσηλεύτρια και μια διοικητική υπάλληλος.
Η τελευταία μάλιστα είναι αδελφή της υπαλλήλου στο Κέντρο Υγείας Παλαμά. Εκτιμάται ότι μέσω αυτής προμηθεύτηκαν τα πλαστά έγγραφα οι τρεις συνάδελφοί της. Και οι τέσσερις έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Σε βάρος τους διενεργείται ΕΔΕ, ενώ προκαταρκτική εξέταση διέταξε και η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Την ίδια ώρα, τρεις υπάλληλοι του νοσοκομείου «Μαμάτσειο», δύο νοσηλεύτριες και ένας γιατρός, ελέγχονται καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που παρουσίασαν είναι πλαστά. Η μια νοσηλεύτρια φέρεται να έχει κι αυτή προμηθευτεί το σχετικό έγγραφο από το Κ.Υ. Παλαμά, ενώ από εμβολιαστικές μονάδες εκτός Κοζάνης έχουν εξασφαλίσει πιστοποιητικά και οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι.
Καταγγελίες έχουν διατυπωθεί και σε βάρος ενός γιατρού και δύο υπαλλήλων του Κέντρου Υγείας Ικαρίας.
Οικονόμου: Ακραία παράνομη πράξη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA για τα περιστατικά πλαστών εμβολιασμών, δήλωσε πως πρόκειται για κραυγαλέα παράνομη πράξη. Παράλληλα τόνισε ότι η διαδικασία δεν είναι καθόλου ευάλωτη καθώς επιτρέπει την άμεση ιχνηλάτηση και δίνει τη δυνατότητα της άμεσης παρέμβασης.
Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι το θεσμικό πλαίσιο για τις ποινές είναι συγκεκριμένο και προβλέπει πρόστιμο μέχρι 5.000 ευρώ και πειθαρχικές ποινές που φτάνουν μέχρι την απόλυση. «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι πειθαρχικές διαδικασίες πρέπει να οδηγήσουν στην απόλυση αλλά η κυβέρνηση δεν ελέγχει τα πειθαρχικά», συνέχισε σημειώνοντας πως επειδή έχουν εμπλακεί και οι εισαγγελικές αρχές, εκτός από τις διοικητικές και τις πειθαρχικές κυρώσεις, υπάρχουν και ποινικές διαδικασίες.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα και σημείωσε πως «χθες η αντιπολίτευση διάλεξε να μην ψηφίσει αυτά τα μέτρα» και υπογράμμισε για τα περιστατικά πλαστών εμβολιασμών πως «πρέπει να συμφωνήσουμε ότι πρόκειται για ακραία παράνομη πράξη που στρέφεται κατά της κοινωνίας».
Παρέμβαση Αρείου Πάγου
Σε άμεση κινητοποίηση σε πανελλαδικό επίπεδο των εισαγγελικών αρχών προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα παρανομίας με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, καθώς και άλλες έκνομες ενέργειες, θέτει τις εισαγγελίες όλης της χώρας με βαρυσήμαντη παραγγελία του, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, ζητώντας συντονισμένες ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Ο επικεφαλής της εισαγγελικής αρχής με την παραγγελία του ζητά την άμεση, «αυτεπάγγελτη, ταχεία και σχολαστική διερεύνηση κάθε καταγγελίας» από τους εισαγγελείς σε όλη τη χώρα, που αφορά πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή άλλες έκνομες δραστηριότητες, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των πολιτών.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Τραπεζοϋπάλληλοι: Συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των τραπεζών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/otoe.jpg)
Πρώτη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους τραπεζίτες για τη συλλογική σύμβαση - Τι συζήτησαν
Αυξήσεις και βελτίωση εργασιακών δικαιωμάτων ζητούν οι τραπεζοϋπάλληλοι - Σε θετικό κλίμα οι συζητήσεις με τις τράπεζες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ
![Τραμπ: Επικοινωνία με Πούτιν για τον «τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/trump_putin-600x387.jpg)
Τραμπ: Επικοινωνία με Πούτιν για τον «τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»
Τι αναφέρει το Reuters για την επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν
![Φυσικό Αέριο Ελλάδος: Ο πρώτος πάροχος που προσφέρει σύναψη συμβολαίων μέσω gov.gr](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/mitropoulos-fysiko-aerio-600x400.jpg)
Η «Φυσικό Αέριο Ελλάδος» στην ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr για αλλαγή παρόχου
Η «Φυσικό Αέριο Ελλάδος», αναπτύσσει υποδομές για σύναψη συμβολαίων μέσω gov.gr-Εξοικονόμηση χρόνου στην υποβολή των αιτήσεων
![Πολύκαστρο: Εκτροχιασμός εμπορικού τρένου – Κλειστή για δύο μήνες θα μείνει η γραμμή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/treno.jpg)
Εκτροχιάστηκε εμπορικό τρένο στο Πολύκαστρο – Κλειστή για δύο μήνες η γραμμή
Δεν κινδύνευσε το προσωπικό της αμαξοστοιχίας, ανέφερε η Hellenic Train – Κλειστή η γραμμή έως και δύο μήνες, για να αποκατασταθεί η βλάβη που προκάλεσε τον εκτροχιασμό στο Πολύκαστρο
![«Χαμένες» 6,5 εκατ. ώρες στον Κηφισό, στο περίμενε… για Μετρό – Κανένα σχέδιο από Σταϊκούρα για το κυκλοφοριακό [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/12_02_ot_botilia_EXO3-600x352.png)
«Χαμένες» 6,5 εκατ. ώρες στον Κηφισό, στο περίμενε… για Μετρό – Κανένα σχέδιο από Σταϊκούρα για το κυκλοφοριακό [γραφήματα]
Στα αζήτητα από τον αρμόδιο υπουργό Χρ. Σταϊκούρα προτάσεις για οδικά έργα που θα αντιμετωπίσουν το κυκλοφοριακό της Αθήνας – Αργούν νέα λεωφορεία, βαγόνια και Γραμμή 4 του Μετρό
![Κωνσταντίνος Τασούλας: Εξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας με 160 ψήψους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/TASOUL-600x400.jpeg)
Ο Κώστας Τασούλας είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Εξελέγη με 160 ψήψους
Γίνεται ο 9ος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας - Στις 13 Μαρτίου η ορκωμοσία του
![ΗΠΑ: Ευρείας κλίμακας απολύσεις στο Δημόσιο διέταξε ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-15-600x397.jpg)
ΗΠΑ: Ευρείας κλίμακας απολύσεις στο Δημόσιο διέταξε ο Τραμπ
Ο Μασκ και ο Τραμπ υπολόγισαν την εξοικονόμηση για το Δημόσιο σε 1 τρισ. δολάρια από τον «περιορισμό της σπατάλης», στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες
![Οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/07/metarr-600x313.jpg)
Οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν
Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση από τον πάτο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών
![Σαντορίνη: 5 Ρίχτερ ταρακούνησαν τους κατοίκους τα ξημερώματα της Τετάρτης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorin-600x400.jpeg)
Σαντορίνη: Ξανά σεισμός 5 Ρίχτερ τη νύχτα
Δεν έχουν τέλος οι σεισμοί στις Κυκλάδες, με τα νησιά Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη να βρίσκονται πιο κοντά στο επίκεντρο
![Ακίνητα: Fast track αναγνώριση για όσα είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/evakinita6045-600x400.jpg)
Fast track αναγνώριση για όσα είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη» - Πώς θα γίνει η διόρθωση
Μπορούν να δηλωθούν ακίνητα με τη διαδικασία του «πρόδηλου σφάλματος» – Οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν συμβόλαια δεν χρειάζεται να προσφύγουν στα δικαστήρια