Ήπια ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, σε μία προσπάθεια να “χωνέψουν” τις χθεσινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το πρόγραμμα αγοράς τίτλων λόγω πανδημίας, ενώ η οικονομία αποδεδειγμένα ανακάμπτει.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,25%, αλλά σε επίπεδο εβδομάδας παραμένει στο κόκκινο. Στο επίκεντρο είναι οι κλάδοι των βασικών πόρων, που ενισχύονται κατά 0,8%, ενώ οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών υποχωρούν κατά 0,4%. Ο FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,11% στις 7.031 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κερδίζει μόλις 0,04% στις 15.630 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 0,44% στις 6.714 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι Ευρωπαίοι επενδυτές συνεχίζουν να χωνεύουν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να επιβραδύνει τον ρυθμό αγοράς ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος PEPP, ως απάντηση στον υψηλότερο πληθωρισμό και την ισχυρότερη αύξηση του ΑΕΠ σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ. Η ΕΚΤ επίσης αναθεώρησε μετριοπαθώς τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις της για τον πληθωρισμό.

Στα μάκρο της ημέρας, η βρετανική οικονομία αυξήθηκε μόλις 0,1% τον Ιούλιο, καθώς η εξάπλωση της παραλλαγής Delta του Covid-19 επιβράδυνε την οικονομική δραστηριότητα μετά την χαλάρωση των μέτρων αποκλεισμού.

Επίσης, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) στη Γερμανία αυξήθηκε 0,1% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 3,4%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές