Ανάμεσα στα ρομπότ και τις καινοτόμες και βραβευμένες κατασκευές των παιδιών που συμμετέχουν στα προγράμματα του εργαστηρίου εκπαιδευτικής ρομποτικής Eduact, στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο Aμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ.
Με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Eduact και της αμερικάνικης πρεσβείας, για την ίδρυση του Θεσσαλονίκη ΤeckLab, η υπουργός βρέθηκε προσκεκλημένη στο χώρο από τον κ. Πάιατ, για να παρακολουθήσει την εξέλιξη των εργασιών.
Μικροί εθελοντές, που κατασκεύασαν κάποιες από τις δημιουργίες ,παρουσίασαν στην υπουργό τις λεπτομέρειες για τα έργα τους, τόσο για την πίστα του διαγωνισμού με τα ρομπότ, όσο και τις υπόλοιπες κατασκευές τους.
Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του κέντρου επιφύλαξαν μια έκπληξη στην υπουργό, όπως και στον κ. Πάιατ, δίνοντάς τους κομμάτια από τουβλάκια για να φτιάξουν ο καθένας το δικό του ρομπότ (μίνι φίγκερ), το οποίο, μάλιστα, είχε το όνομά τους και το πήραν μαζί τους φεύγοντας.
Οι δυο τους παρακολουθήσαν σε οθόνη το σχεδιασμό για το χώρο, και το πως θα μεταμορφωθεί σε λίγους μήνες, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολλά μικρά και μεγαλύτερα παιδιά να συμμετάσχουν στο δημιουργικό παιχνίδι.
Σύμφωνα με τον Κώστα Βασιλείου, εκπαιδευτικό, Ιδρυτή και Πρόεδρο του Eduact, ο οποίος έκανε την παρουσίαση στην υπουργό και τον Αμερικανό πρέσβη, “πέρασαν πολλά χρόνια προετοιμασίας για να μπορέσουμε να έχουμε το Θεσσαλονίκη TechLab.
Όπως είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, πρόκειται για έναν πολυχώρο εκπαίδευσης, καινοτομίας, που βοηθά τα παιδιά να ανακαλύψουν γνώσεις, αλλά και να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις που έχουν από το σχολείο.
«Σε αυτόν το χώρο θα έχουμε 3D πρίντερς, λέιζερ κάτερς, θα έχουν τη δυνατότητα τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τελευταίας αιχμής τεχνολογίας μηχανήματα, τα οποία θα έρχονται κατευθείαν από την Αμερική, καθώς και προγράμματα που σχεδιάζονται στην Αμερική, μοιράζονται εκεί και κατ’ επέκταση θα μοιράζονται δωρεάν και στα παιδιά της Ελλάδας. Στην ουσία, θέλουμε ο καθένας που μπαίνει στο χώρο να νιώθει μοναδικός. Θέλουμε ο καθένας να νιώθει ξεχωριστός, να νιώθει την ιδιαιτερότητά του, να κερδίζει από το ταλέντο του, να το χρησιμοποιεί, να βγάζει ηγετικές ικανότητες και όλα αυτά να τον κάνουν μοναδική προσωπικότητα», είπε.
Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ
Latest News
Πολλοί δισεκατομμυριούχοι CEOs τεχνολογίας θα δώσουν το «παρών» στην ορκωμοσία Τραμπ, αλλά όχι όλοι
Αρκετοί ηγέτες πολλών εξεχόντων τεχνολογικών πεδίων θα παραστούν στην ορκωμοσία του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ
Το TikTok αποκαθιστά τη λειτουργία του στις ΗΠΑ μέσω... Τραμπ
O Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα ανανεώσει την πρόσβαση του TikTok στους χρήστες του στις ΗΠΑ όταν επιστρέψει στην εξουσία τη Δευτέρα
Τραμπ και Βαλτς δίνουν ελπίδες στο TikTok - Η επαναλειτουργία με «τείχος προστασίας» στις ΗΠΑ
Μετά από την εφαρμογή της επίμαχης δικαστικής απόφασης, το TikTok δεν είναι πλέον προσβάσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες
Προσφορά για συγχώνευση με το TikTok, υπέβαλε η Perplexity
Η πρόταση της Perplexity έγινε ενώ παράλληλα διακινείται ότι μπορει να εκδηλωθεί κάποια πρωτοβουλία εκ μέρους του νέου αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τράμπ
Νέα απάτη με πρόσχημα την επιστροφή φόρου – Μην ανοίξετε το λινκ
Μια καινούρια απάτη σε παλιό και γνώριμο μοτίβο, εστάλη μαζικά σε εκατοντάδες email περίπου στις 17:00 του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου.
Κυρανάκης: Στο Κτηματολόγιο όλες οι συναλλαγές για τα ακίνητα
O κ. Κυρανάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι μέχρι τον Φεβρουάριο θα έχουν ψηφιοποιηθεί περισσότερες από 300 εκατ. σελίδες από τα υποθηκοφυλακεία
«Έπεσε μαύρο» στο TikTok στις ΗΠΑ - Και τώρα ο λόγος στον... Τραμπ
Σε εφαρμογή της δικαστικής απόφασης το TikTok δεν είναι πλέον προσβάσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες
Η υιοθέτηση του 5G στην Ευρώπη θα ενισχύσει την οικονομία κατά 164 δισ. ευρώ
Το 5G θα ειναι η κυρίαρχη κινητή τεχνολογία στην ήπειρο μέχρι το 2026 και ήδη αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των συνδέσεων σε Γερμανία και Ελβετία,
Πώς ανακοίνωσε το τέλος του στις ΗΠΑ το TikTok
Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε χθες την προσφυγή του TikTok, που είχε ζητήσει να μπλοκάρει την εφαρμογή της νομοθεσίας.
Ισχνή η απασχόληση στους δυναμικούς κλάδους υψηλής τεχνολογίας [γράφημα]
Η Ελλάδα κατέχει την δεύτερη χειρότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαπιστώνει η έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ