H Τουρκία συνεχίζει να κατασκευάζει νέα προϊόντα εστιασμένα στον τομέα της ασφάλειας και αυτή τη φορά λανσάρει ένα νέο σύγχρονο όχημα που μπορεί να κινείται το ίδιο εύκολα σε κάθε είδους δρόμο, ακόμα και στον πιο κακοτράχαλο, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Anadolu. Σε μια περίοδο που αναμένεται εκτίναξη των προσφυγικών ροών στην ευρύτερη περιοχή, μετά τα δραματικά γεγονότα στο Αφγανιστάν, δεν είναι τυχαία η προσπάθεια τούρκων επιχειρηματιών με την υποστήριξη της κυβέρνησης Ερντογάν, να «σπρώξουν» στην διεθνή αγορά τέτοιου είδους προϊόντα.

Το Droad, είναι ένα νέο όχημα παντός εδάφους με ενσωμάτωση drone υψηλής λειτουργίας, για το οποίο η τουρκική κατασκευάστρια εταιρεία Robit Teknoloji υπόσχεται ότι μπορεί να προσφέρει ταχύτητα και ευελιξία στην κίνηση για μια μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων.

Το Droad 4 x 4 έχει την απαραίτητη ικανότητα για άμεση ανταπόκριση στους τομείς της ασφάλειας των συνόρων, της παράτυπης μετανάστευσης και της καταπολέμησης των δασικών πυρκαγιών, δήλωσε η Robit, τεχνολογική εταιρεία που έχει την έδρα της στην Άγκυρα.

Χάρη στο drone υψηλής λειτουργίας, το Droad έχει τη δυνατότητα μεταφοράς φορτίου και άμεσης παρακολούθησης και μετάδοσης δεδομένων.

Μπορεί άμεσα να παρέχει υπηρεσίες παρακολούθησης, επιτήρησης και μεταφοράς.

Το όχημα είναι υψηλής χωρητικότητας και προστασίας και θεωρείται πλήρως ικανό να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και να κινηθεί σε κάθε είδους επιφάνεια του εδάφους στο πλαίσιο συνοριακών επιχειρήσεων.

Ο Νεβζάτ Κοκασαράκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Robit, δήλωσε ότι το Droad θα προσθέσει ευελιξία και ταχύτητα σε επιχειρήσεις πεδίου. Πρόσθεσε δε ότι «χάρη στην εμπειρία μας πάνω στη ρομποτική, τη μηχανική και τα ηλεκτρονικά, μπορούμε να προσθέσουμε λειτουργίες που ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
ThreatScene Greece: Ανακοίνωση νέου εξειδικευμένου τμήματος για την ναυτιλία
Τεχνολογία |

«Ασπίδα» από τις κυβερνοεπιθέσεις και στη ναυτιλία στήνει η ThreatScene Greece

«Στην ThreatScene, η αποστολή μας δεν σταματά μόνο στη ναυτιλία. Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε το σύνολο των επιχειρήσεων απέναντι στις κυβερνοαπειλές», είπε η διευθύνουσα σύμβουλος, Κατερίνα Τασιοπούλου

Τεχνητή Νοημοσύνη: Τα οφέλη, το υψηλό κόστος και οι κίνδυνοι κυβερνοασφάλειας
Tεχνητή νοημοσύνη |

Μιχάλης Μπλέτσας (MIT): Η AI μου έχει στερήσει τον ύπνο

Ο διοικητής της Αρχής Κυβερνοασφάλειας Μιχάλης Μπλέτσας προσδιόρισε ως ζητούμενο το «να αναπτύξουμε δεξιότητες που θα μας επιτρέψουν να δουλέψουμε με την τεχνητή νοημοσύνη και όχι για την τεχνητή νοημοσύνη»

Επιχειρήσεις: Αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή
Tεχνητή νοημοσύνη |

Οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή

Τι έδειξε η έρευνα «Technology & Beyond: The impact of AI» που παρουσιάστηκε στο «Future Unfold» της Grant Thornton για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τη σχέση τους με την τεχνητή νοημοσύνη