Πρόγραμμα αξίας 100 εκατ. δολαρίων που υποστηρίζει μικρές επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες ή μειονότητες, ανακοίνωσε το Facebook.

Το Facebook Invoice Fast Track θα αγοράζει τιμολόγια που δεν έχουν πληρωθεί, δίνοντας με αυτό τον τρόπο πολύτιμη ρευστότητα στις επιχειρήσεις που υποστηρίζει το πρόγραμμα, οι οποίες διαφορετικά θα έπρεπε να περιμένουν εβδομάδες , αν όχι μήνες, να πληρωθούν από τους πελάτες τους.

Το πρόγραμμα είναι μια πρόσφατη προσπάθεια του Facebook να οικοδομήσει και να συσφίξει τις σχέσεις του με τις μικρές επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες βασίζονται στο κοινωνικό δίκτυο για την τοποθέτηση διαφημίσεων.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν αίτηση στο πρόγραμμα για τιμολόγια αξίας τουλάχιστον 1.000 δολαρίων και να λάβουν τα λεφτά τους από το Facebook μέσα σε λίγες μέρες. Οι πελάτες με τη σειρά θα αποπληρώσουν το τιμολόγιο στο Facebook με τους όρους που είχαν συμφωνήσει με την επιχείρηση. Για το Facebook, που έχει ανακοινώσει περίπου 86 δισ. έσοδα το 2020, η αναμονή για την αποπληρωμή των τιμολογίων είναι ήσσονος σημασίας, σ΄αντίθεση με μια μικρή επιχείριση που έχει ανάγκη τη ρευστότητα.

Το Facebook δοκίμασε πιλοτικά το πρόγραμμα σε μικρότερη έκταση το 2020, όταν πληροφορήθηκε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι προμηθευτές της εταιρείας μετά την πανδημία, δήλωσε ο Rich Rao, αντιπρόεδρος μικρών επιχειρήσεων του Facebook.

Τώρα, το Facebook επεκτείνει το πρόγραμμα, καθώς σκοπεύει να αγοράσει έως και 100 εκατομμύρια δολάρια σε εκκρεμή τιμολόγια. Ο Rao εκτιμά ότι θα υποστηρίξει περίπου 30.000 μικρές επιχειρήσεις.

«Είναι μια νέα ιδέα, αλλά είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με αυτό», είπε ο Rao.

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες και μειονότητες και είναι μέλη οργανισμών προμηθευτών που εξυπηρετούν υποεκπροσωπούμενες ομάδες, είναι επιλέξιμες στο να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα. Αυτό περιλαμβάνει τους ακόλουθους οργανισμούς: National Minority Supplier Development Council, Women’s Business Enterprise National Council, National LGBT Chamber of Commerce, the National Veterans Business Development Council, Disability: IN and the U.S. Pan Asian American Chamber of Commerce. Το Facebook διερευνά επίσης την προσθήκη περισσότερων οργανισμών συνεργατών για το πρόγραμμα, δήλωσε η εταιρεία στο CNBC.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή