Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου παραχωρεί, στη 13.00 το μεσημέρι της Κυριακής, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της καθιερωμένης παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Η συνέντευξη έρχεται λίγες ώρες μετά την ομιλία του πρωθυπουργού χθες το απόγευμα, όπου από το βήμα της 85ης ΔΕΘ όπου ανακοίνωσε ένα πακέτο ελαφρύνσεων και μεταρρυθμίσεων που ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ και αφορούν σε μεγάλο φάσμα της οικονομίας, όπως την επερχόμενη ακρίβεια, τους νέους, τον ΕΝΦΙΑ, τις θέσεις εργασίας.

Για την εισφορά αλληλεγγύης επανέλαβε ότι θα παραμείνει «παγωμένη» και το 2022 για τα εισοδήματα του ιδιωτικού τομέα ενώ για τον νέο ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν το επόμενο έτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων ανέφερε πως «θα εξακολουθήσει να μειώνεται στη βάση των νέων αντικειμενικών αξιών και μιας νέας, δικαιότερης αντιμετώπισης των φόρων στην ακίνητη περιουσία”. Όπως είπε «στη συζήτηση του Προϋπολογισμού θα παρουσιαστεί το πλήρες σχέδιο» είπε για να προσθέσει ότι «τα περισσότερα νοικοκυριά, το 2022 θα πληρώσουν χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ από το 2021» ενώ για το συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι «θα ενσωματωθεί στην κύρια κλίμακα όπως είχαμε υποσχεθεί και προεκλογικά».


Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα