Στο άνοιγμα των σχολείων, καθώς και στον εμβολιασμό των παιδιών 12 ετών και άνω, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από τη ΔΕΘ.

Όπως είπε, «τα σχολεία ανοίγουν αύριο, ανοίγουν με περισσότερους εκπαιδευτικούς», ενώ απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο είναι πιθανό να ξανακλείσουν τα σχολεία λόγω έξαρσης της πανδημίας του κοροναϊού, ο πρωθυπουργός απάντησε πως «πρόθεση μας τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά».

«Τα σχολεία ανοίγουν αύριο, πιστεύω σε ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό περιβάλλον. Με μεγαλύτερη αυτονομία και περισσότερους εκπαιδευτικούς. Πρόθεσή μας είναι τα σχολεία να μείνουν ανοικτά. Έχουμε ξεκάθαρα πρωτόκολλα αλλά δεν είμαι σε θέση να προβλέψω την πορεία της πανδημίας. Πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμών στα παιδιά. Κάνω έκκληση στους γονείς. Στα παιδιά μας κάνουμε 17 εμβόλια. Αυτό είναι το 18ο» είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι βέβαιο ότι πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού στα παιδιά άνω των 12 ετών» είπε και απηύθυνε έκκληση «σε γονείς, αλλά και σε μεγαλύτερα παιδιά να εμβολιαστούν».

«Πλήρως εμβολιασμένοι 8 στους 10 εκπαιδευτικούς»

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι 8 στους 10 εκπαιδευτικούς είναι εμβολιασμένοι.

«Κρατώ ως ενθαρρυντικό ότι 8 στους 10 εκπαιδευτικούς είναι εμβολιασμένοι. Δεν πήγαμε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών όπως άλλες χώρες», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Επικαιρότητα |

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Οικόπεδα: Μέχρι 30 Απριλίου η προθεσμία για τους καθαρισμούς
Επικαιρότητα |

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα

Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ουκρανία: Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Πότε θα υπογραφεί η τελική συμφωνία
Επικαιρότητα |

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει

Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον